«Домашні завдання отуплюють дитину», - лучанка обурена шкільною програмою

11
23
«Домашні завдання отуплюють дитину», - лучанка обурена шкільною програмою
Лучанка Тетяна Сомова каже, що навчатись діти повинні тільки у школі, а домашні завдання крадуть дитинство.

Відповідний пост вона опублікувала у себе на сторінці у Фейсбуці.

«Батьки весь день на роботі, дитина в школі та на гуртках, і ввечері замість почитати з дитиною улюблену книгу, поговорити про те, як минув день або просто подуріти і нареготатися вони мусять зубрити. Саме так, зубрити, бо більшість домашніх завдань сформовані так, що це зубріння», - пише Тетяна Сомова.

«Домашні завдання крадуть дитинство, вбивають любов до навчання, отуплюють. Я переконана, що шкільні програми мають бути такими, щоб уроку було достатньо для того, щоб пояснити головне, а вдома діти мали б робити те, що їм цікаво, можливо, якісь творчі завдання», - додає автор.

Користувачі активно обговорили цю тему у мережі. Думки лучан щодо домашніх завдань розходяться – одні вважають, що діти повинні всю програму проходити в школі, інші, що «домашка» необхідна.

«Завдання повинні пояснювати вчителі,а не батьки або репетитори.Що то за вчитель що після нього ще батько чи гірше того репетитор має пояснювати», - каже Григорій Стащук.

«Я не згодна. Це вже від батьків залежить, чи можуть вони пояснити завдання так щоб воно стало зрозумілим і цікавим. Проблема зовсім не у домашках а у відношенні до них. Як людина що останні 3-4 роки намагається займатися з дитиною англійською - я наприклад тільки рада що у школі є дз, завдяки якому я можу трошки тримати руку на пульсі - що вони вивчають і що саме моя дитина може, а у чому їй варто допомогти. З англійською такого дисциплінарного моменту нема - і результати відповідні, хоча ми і займаємося», - наголошує Vera Karasjova.

«Телефоную, питаю дітей про домашнє, у відповідь просто сльози: "Мама, ну будь ласка, ми трішки відпочинемо, можна?". Діти у школі реально замучуються. І я на своїй, цікавій для мене роботі, яку точно не покину, бо вона розвиває мене і кормить мою родину, теж залишаю сили. Тож потрібні чи не потрібні дз, коли діти засинають за столом, а я біля них?», - зазначає Irina Belotskaya.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
23

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч моя дити вже в 10 класыі, я за змінув підході до Домашніх завдань. треба щось трохи дочитати, можливо намалювати , чи підготувати реферат . Але не так як зараз.
Відповісти
Реформи в освіті ідуть, ідуть, а толку? Совдепія рулить!!!
Відповісти
Вчіть дітей не наукам, а вчіть дітей вчитися.
Відповісти
тому що цифри і дати заучувати не потрібно
потрібно вчити дітей працювати з інформацією. і вміти використовувати знання в реаліях
а в нас іде зубрилка навіщо. я не знаю
потрібно зробити парні заняття-це поперше
тоді більше часу іле на розбір теми і домашню потрібно готувати не по 6 а по 3 уроках максимум
і тоді можна давати дітям якісь і дослідження проводити і т.д
нам потрібно зацікавити дитину і забезпечити доступ до матеріалів , які потрібні їй в роботі над проектами
Відповісти
що за дурість, самі виросли,виконували з 1 класу домашні завдання. Просто занадто велика батьківська опіка. Діти не самостійні.Без батьків,як сліпі котенята. Коли такий був контроль по телефону прийшов ,вийшов, докласти треба. Та коли батьки зайняті то є телефони , планшети "на та мені не заважай" Ось саме чому тупіють діти. Не вміють скласти речення, бо не спілуються, не чують казок. Вчителі в школі повинні бути за няньок.Вчитель повинен вчити, а не виконувати примхи дітей.Забув, не вмію, не хочу.Теперішні батьки гірші за своїх дітей.І треба виховувати спочатку батьків,бо вони не дають ради виховувати дітей. У нас треба все добре і гарне знищити.Це помальовані під'їзди ,двері, ліфти.Це кругом папірці, бруд та хамство.Ось який мінталітет українця!!!

Відповісти
Повністю і цілком підтримую!
Відповісти
я просто шокована цими словами. Це зараз брудно? Так люди тільки до цивілізації доходять. Перестали з вікон машин обгортки викидати. Дітки бачать на кожному кроці мусорні бачки і вміло ними користуються.
Це бабусі учать діток непотрібному. Самі стоять а внучок сидить. А Ваша дитина нехай їй місце дасть, але не її - бо Він втомлений!!!
І тільки зараз - сучасні батьки, розфарбовують гарно під'їзди, ставлятьтам вазони та роблять власноруч зі своїми дітками дитячі площодки.
Це мабудь ви, та людина, яка забула про своїх діток, озлоблена на весь світ і не бачить які старані діти, скільки в них є хобі, які вони розумні. І як хочеться, щоб Вони мали змогу більше гуляти та бачити скільки всього прекрасного є!!!
Відповісти
Мої, дякувати Богу, вже позакінчували вузи, але досі не можу забути, як в дитсадку вихователька меншого намагалася мене завстидати, що я не допомагаю дитині виконувати якісь там домашні завдання. Дуже обурювалася на мою відповідь, що я вчилася сама і мені ніхто не допомагав. Вихователі і вчителі самі чіпляються до батьків, щоб ті допомагали дітям. Крім того, деякі завдання не виконаєш без інтернету, або ще краще - батьки самі не знають, як ті завдання виконати, і то в молодших класах.
Відповісти
Самі вчилися,і "домашку" виконувпли,і на гуртки ходили -скрізь встигали,а зараз молодь тупить бо сидить в соцмережах тому і бракує часу на "домашку.
Відповісти
В нас не було по 16 предметів на навчальний рік, то й часу було більше.
Відповісти
ви спочатку на урок до своїх дітей зайдіть і подивиться що вони роблять, а потім будете говорити що вчителі мають вчити тільки на уроці без домашніх завлань. Питаю в дітей хто хоче творче завдання.А хоч би один- ніхто не взяв. То про що мова...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні