У Польщі скандал: власник супермаркету хотів перевіряти українців

2
1
У Польщі скандал: власник супермаркету хотів перевіряти українців
У місті Барлінек у Польщі власник магазину Bimex Єжи Бітель повісив табличку, що закликає перевіряти кожного громадянина України на касі.

Фото з табличкою швидко поширилося по соцмережам, передає УНІАН із посиланням на 112.ua.

"Кожен громадянин України після виходу з касового апарату буде перевірений", - написано польською та українською мовами.

Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки у терміновому порядку поінформував про ситуацію прокуратуру, омбудсмена та посольство України в Польщі, повідомляється на його сторінці у Facebook.

Власник магазину пояснив, що поставив табличку після того, як громадянин України вкрав дві сумки продуктів.

Напис на прохання власника перевели українці, які працюють у магазині.

"Насправді вона висіла добу, але її вже зняли. Я сказав зробити її під впливом імпульсу, занадто швидко. Не таким має бути зміст таблички. Щиро вибачаюся перед усіма, хто відчуває себе ображеним. Таблички з таким змістом не може бути", - сказав він.

Єжи Бітель додав, що табличка з таким написом висіла там протягом 30 років, і "ніколи не було жодних скарг". За словами власника табличка "не повинна бути звернена до українців, а тільки перекладала напис на українську мову".

"Поляк може щось вкрасти раз на місяць. З українцями такі історії трапляються навіть чотири рази на тиждень. Я повинен був найняти двох додаткових охоронців", - поскаржився власник магазину Bimex.

Між тим Центр з моніторингу расової та ксенофобської поведінки написав, що "це скандальний випадок дискримінації осіб у зв'язку з їхньою національністю".

В організації запевнили, що докладуть усих зусиль, щоб особи, відповідальні за встановлення таблички, та особи, які змусили помістити на неї загрози, понесли кримінальну відповідальність.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українці Польща це не Європа. Їдьте на заробітки в Європу там і поляки усі працюють а вас наймають у себе вдома за копійки і рахують вас українців за бидло.
Відповісти
Нашого де не пошли,то скрізь насере. Через таке бидло складається думка про всіх українців. Шкода тих земляків,які чесно працюють на панщині у Польщі,а "правильні пани" платять ім в два рази менше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні