Поліція Волині закликає громадян остерігатися телефонних шахраїв

0
-4
Поліція Волині закликає громадян остерігатися телефонних шахраїв
Поліція закликає громадян бути обережними, через активність мобільних шахраїв.

Про це повідомляє поліція Волині у Фейсбуці.

"Незважаючи на постійні застереження поліції, мешканці області все одно стають жертвами шахраїв. З початку цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 675 випадків шахрайства. Найчастіше люди потерпають від телефонних шахраїв", - йдеться у дописі.

Аферисти видурюють гроші під приводами начебто вирішення проблем з блокуванням банківських карток, позик родичеві коштів та не притягнення близьких до кримінальної відповідальності.

Як зазначають поліцейські, шахраї телефонують до жителів області, видаючи себе за представника банку, і в процесі розмови дізнаються номер рахунку, пін-код тощо. У таких випадках необхідно особисто відразу ж телефонувати на гарячу лінію банку з метою недопущення протиправних операцій із грошовими коштами.

Також зловмисники телефонують до літніх людей на номери домашніх телефонів і, назвавшись їх родичем, просять позичити гроші. Шахрай під час розмови вказує, що кошти прийде забирати інша особа, його знайомий, чи товариш, і призначає час та місце зустрічі. Ошукана особа виносить вказану суму та віддає кошти спільнику шахрая.

"Часто буває і таке, коли шахраї телефонують і називаються працівниками поліції. Вони повідомляють, що в близьких родичів виникли неприємності з законом і на даний час вони затримані за скоєння злочину. Потім шахраї пропонують для начебто вирішення питання щодо не притягнення родича до відповідальності перерахувати або передати гроші. Зловмисники вимагають нікому не розповідати про розмову. У разі таких звернень відразу телефонуйте до своїх рідних і повідомляйте про даний випадок в поліцію", - застерігають поліцейські.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні