Facebook сприяв ситуації на сході України, - американські ЗМІ

3
2
Facebook сприяв ситуації на сході України, - американські ЗМІ
Соціальна мережа Facebook сприяла російському вторгненню в Україну, заявила колишня заступниця помічника держсекретаря США з стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан.

Це повідомляє Захід.НЕТ.

«Це – 100% правда. Багато з нас в Державному департаменті намагались допомогти колегам в Україні, Грузії та в інших місцях. Facebook просто не був відповідальним», – написала Вейлан у Twitter, коментуючи сюжет американського телеканалу MSNBC.



«Голос Америки» наводить розшифровку сюжету.

«Російські оперативники інформаційної війни використовували дивовижно успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з Facebook, і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення до сусідньої держави», – сказала ведуча MSNBC з посиланням на інформацію видання The Daily Beast.

Суть технології в тому, що росіяни знаходили українських активістів, які захищали позицію України в російсько-українському конфлікті, переходили на дописи цих осіб у Facebook і натискали «поскаржитись на допис». Яким би не був допис чи фото, вони стверджували, що це порнографія, або інша категорія дописів, які Facebook має усувати.

Ведуча прирівняла таку тактику до ситуації, коли один сусід скаржиться в поліцію на іншого просто, щоб завдати йому прикрість у вигляді візиту поліції, хоча той нічого поганого не робив.

Однак, в ситуації з Росією, масштаб був інший. За державної підтримки Росії, такі скарги надсилались сотні разів проти кожного з дописів українських активістів, що призводило до заборони їх доступу до ресурсу, повідомила ведуча.

«Таким чином, Facebook допомагав російському урядові заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення», — йдеться в сюжеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія країна світового зла. Це в сотні разів гірше кодло ніж Північна Корея одне радує що її приходить кінець існуванню.
Відповісти
"колишня заступниця" - цим все сказано! :) Де ж ти була раніше "красуня"? Ви коли на посадах, то мовчите як риби, а коли звільняєтесь або вас звільняють, то ви починаєте щось розповідати?! :)
Відповісти
Терміново Цукерберга на сайт "Миротворець"!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні