--> Розповіли, як безплатно вступити до польського університету | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли, як безплатно вступити до польського університету

4
3
Розповіли, як безплатно вступити до польського університету
Щоб вступити на безкоштовне навчання у Польщу потрібно мати високий середній бал атестату та добре знати польську мову. До уваги беруть також грамоти за призові місця із шкільних олімпіад та конкурсів, -

Про це розповіла Газеті.УА Ганна Шаповалюк, яка безплатно навчається у Вроцлавському національному університеті.

За 8 місяців дівчина вивчила польську мову "з нуля". Подала документи у два навчальних заклади у Кельце і Вроцлаві.

"Спочатку були екзамени у Кельценський університет. Вони відбуваються прямо у Вінниці, тому що Кельце є містом-побратимом Вінниці. До нас приїжджають викладачі з Кельце і самі приймають екзамен. Іспит відбувався у читальній залі бібліотеки ім. Тимирязєва. Був графік письмових і усних екзаменів, — розповіла Ганна. — Абітурієнти писали твір і складали тести з граматики. Усе відбувається чесно, списати неможливо. Комісія перевіряє роботи і виставляє бали. Наступного дня — усний екзамен, який складається з декількох частин. Потрібно розповісти про себе, чому ти вирішив стати студентом польського вишу. Також необхідно описати зображення і дати відповіді на додаткові запитання".

У Кельце навчання платне, але місто виплачує студентам з Вінниці стипендію близько 3,5 тис грн, яка покриває ці витрати. Якщо є карта поляка, то навчання безкоштовне. За успіхи у навчанні можна отримувати майже 6 тис грн стипендії щомісяця.Гуртожиток надають безкоштовно.

"У Вроцлаві екзамен платний. Спочатку оплачується 90 євро, і якщо тебе приймають на навчання, то ще додатково сплачуєш 110 євро. Екзамен проходив у 2 етапи. Письмовий — на знання граматики. Екзамен відбувався онлайн, на нього давалося рівно 90 хвилин. Завдання приходять поступово. Якщо ти не здав завдання вчасно, тобі воно не зараховувалось. Був нюанс з клавіатурою, яка не підходить для друку польською мовою, багато часу я витратила на те, що виправляла помилки. Коли пишеш, то це набагато швидше. Щоб потрапити на усний екзамен, необхідно показати хоча б 42 відсотки знання мови у першому турі, - розповідає дівчина.

Усний тур був по Skype. Спілкування із викладачем з Польщі відбувалося один на один. Мені дали три завдання і 5 хвилин на підготовку. Потім почали спілкуватися. Спочатку я розповідала про себе, далі — про переваги і труднощі іноземного студента у навчанні за кордоном. Задавалися додаткові запитання про хобі, як вона живе і подібні. Результати про вступ приходять через тиждень".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їдьте в Європу вчитися а не в Польщу. Поляки самі втікають в Європу
Відповісти
багато польських універів є рівнем українських пту... для чого їхати за моря вчитися у бурсі?
Відповісти
Справа в тому, що з дипломом "польських універів з рівнем українських пту" - візьмуть на роботу в Німеччині, Італії, Португалії... і інших країнах ЄС. А з дипломом "українських універів навіть з рівнем польських пту" - не візьмуть, без додаткових курсів і підтверджень знань.
Відповісти
Брехня. Роботодавець в ЄС візьме і з українським дипломом працівника,якщо він підійде для нього. Головне це знання мови.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні