--> Екс-нардепу волинянину повідомили про підозру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Екс-нардепу волинянину повідомили про підозру

1
-7
Екс-нардепу волинянину повідомили про підозру
Колишньому народному депутату, волинянину Миколі Мартиненку повідомили про підозру в заволодінні майном держпідприємства Енергоатом. Про це повідомили в прес-службі НАБУ, - пише Кореспондент.

"За версією слідства, екс-народний депутат України, колишній голова комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу в змові з трьома особами - посадовцем структурного підрозділу ДП НАЕК Енергоатом, колишнім керівником цього ж підрозділу і ще однією особою, наближеною до екс-народного депутата, - організував корупційну схему, завдяки якій інтересам Енергоатому було завдано збитків у розмірі 6,4 млн євро", - повідомили в прес-службі.

Детективи НАБУ провели розслідування і з'ясували, що була розроблена шахрайська схема, завдяки якій перемогла в тендері чеська компанія Škoda JS (фактичним власником є ​​російські "Об'єднані машинобудівні заводи") із завищеними на 6,4 млн євро ціновими пропозиціями, що в окремих випадках становило до 20% від вартості обладнання.

Слідство за цією справою триває, встановлюються інші учасники шахрайських схем.

Своєю чергою адвокат колишнього парламентарія Петро Бойко вважає, що підозра НАБУ за справою щодо Енергоатому не має під собою жодної юридичної підстави.

"Мартиненко у 2015 році добровільно склав депутатський мандат. Два роки НАБУ намагалося придумати - що наповісити на Мартиненка. Це рекорд за тривалістю фальсифікацій. У переслідуванні з боку НАБУ тісно переплелися політика, прагнення до піару керівників НАБУ і їхні особисті мотиви. Спочатку Мартиненка налучали до справ щодо Одеського припортового заводу. Потім - до інших підприємств. Однак незважаючи на всі гучні заяви НАБУ, за майже два роки жодна справа не була передана до суду - бо туди нічого передавати. У квітні цього року НАБУ вільно піарилося на невмотивованому затриманні Мартиненка за справою Східного ГЗК. Але доказів не було і немає, тому слідство було затягнуте ще на дев'ять місяців", - заявив Бойко.

Він прогнозує, що в справі щодо Енергоатому НАБУ також затягуватиме із часом.

Як відомо, Миколу Мартиненка затримали 20 квітня в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів СхідГЗК на суму 17 млн доларів.

22 квітня суд відпустив на поруки Мартиненка. За нього поручилися 15 народних депутатів, а також кілька міністрів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таблицю ділення забув, от і дають урок арихметики.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні