У п'яти громадах на Волині «понаписували» протоколи з помилками

1
-2
У п'яти громадах на Волині «понаписували» протоколи з помилками
На Волині 15 дільничих у п'яти виборчих комісій складали «уточнені» протоколи, ще одну залишили для перерахунку бюлетенів.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

Станом на 07:00 30 жовтня спостерігачі ОПОРИ продовжували працювати у п’яти територіальних виборчих комісіях: Любомльській міській, Іваничівській та Любешівській селищних, Боратинській та Дубечненській сільських.

За ніч з 29 на 30 жовтня у зазначених громадах було зафіксовано 15 фактів складання дільничними виборчими комісіями «уточнених» протоколів. Ще одну ДВК залишили для перерахунку бюлетенів через грубе порушення.

У Любомльській міській громаді у двох дільничних виборчих комісій ТВК не прийняла з першого разу виборчу документацію через допущені помилки у протоколах про підрахунок голосів.

Так, у с. Городнє комісія повернулась на дільницю для складання протоколу з позначкою «Уточнений» у зв’язку з тим, що некоректно вказала назви політичних партій, які висували кандидатів у багатомандатних виборчих округах.

Натомість ДВК с. Підгородне відправили на дільницю для складання уточненого протоколу через іншу помилку – комісія неправильно вказала по батькові одного з кандидатів.

У Любешівській селищній громаді три дільничні виборчі комісії припустилися помилки у протоколах про підрахунок голосів і складали протоколи з позначкою «Уточнений».

Зокрема, ДВК с. Нові Березичі та ДВК с. Любешівська Воля із помилками зазначали прізвища кандидатів. У протоколах ДВК с. Витуле не збігалися цифри, тому цю виборчу комісію також зобов’язали скласти «уточнений» протокол.

Серйозніша проблема була зафіксована у дільничної виборчої комісії с. Седлище. ДВК прибула у приміщення територіальної виборчої комісії із ознаками розпакування протоколів про підрахунок голосів. Любешівська селищна виборча комісія прийняла рішення про перерахування бюлетенів цієї ДВК після прийому документів від останньої дільничної виборчої комісії.

Більше половини дільничних виборчих комісій у Іваничівській ОТГ також повертались на дільниці для складання протоколів з позначкою «Уточнений». Причини – виборчі комісії переплутали бюлетені, які повинні були зараховуватись до «недійсних», із тими, що «не підлягають врахуванню», помилялись при підрахунку голосів виборців, що було відображено у протоколах, склали лише по одному примірнику протоколів про підрахунок голосів, а також прибували у приміщення ДВК із розпакованою виборчою документацією.

У Боратинській сільській об’єднаній територіальній громаді складати протокол з позначкою «Уточнений» довелося трьом дільничним виборчим комісіям.
Теги: отг, волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/1012
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні