У Луцьку - спалах інфекційної хвороби

2
8
У Луцьку - спалах інфекційної хвороби
У Луцьку зареєстрували спалах інфекційної хвороби - кору.

Станом на 30 жовтня в області три випадки кору. Двоє захворілих проти кору не прищеплені, - повідомляє прес-служба Волинського обласного лабораторного центру.

Третій випадок зареєстрований в учениці 2 класу загальноосвітньої школи №3 м. Луцька. Існує загроза поширення інфекції серед школярів, оскільки 50% учнів цього класу та 30% учнів школи — не прищеплені проти кору згідно віку, а 55 осіб не мають жодного щеплення проти кору.

Незважаючи на те, що кір традиційно вважають так званою «дитячою» хворобою, їй піддаються і дорослі люди, більш того, кір у дорослих протікає набагато важче. Переважно хворіють ті, хто не був вакцинований.

Починається захворювання зі слабкості та млявості, порушення сну і апетиту, різко підвищується температура до 39-40˚С і вище. Сухий кашель, червоні повіки, сльозотеча, гнійний кон’юнктивіт, далі з’являється рясний яскраво-червоний висип.

У невакцинованих осіб можливі тяжкі ускладнення з ураженням бронхів, легень, головного мозку.

Тривалентна вакцина проти кору, епідпаротиту та краснухи в даний час є в наявності, очікується чергове централізоване поступлення в регіон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тих фейсбучних мамашок, які з істерикою виступають проти вакцинація тре судити та ізолювати від суспільства.
Відповісти
До лучани. То тебе треба судити. Бери щеплюйся. Ти больний на голову, вони піаряться,бо не мають де відмити грошей, бо люди не хочуть вакцинуватися труткою,яку ніхто не перевіряє. Вакцина не захищає, а послаблює хворобу.Але це також туфта. Цю трутку тобі вносять в організм і хай організм бореться.А який зараз оранізм,який імінітете у людей при такій екології в життя нашому.Ми на їжі економимо,бо не маємо за що купити нормальної.От і стають каліками наші діти нізащо.Вакцинуйся полішуку,вакцинуйся.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні