Юний волинянин сяде в тюрму за крадіжку благодійної скриньки

0
0
Юний волинянин сяде в тюрму за крадіжку благодійної скриньки
У Ковелі в магазині на вулиці Незалежності неповнолітній хлопець викрав скриньку на добровільні пожертви для збору коштів на лікування хворої на рак головного мозку дівчинки.

Про це пише Район.Ковель.

Батько хворої на рак головного мозку дівчинки домовився з власником магазину «Козацькі забави» поставити в приміщенні торговельного закладу скриньку на добровільні пожертви для збору коштів на лікування своєї дитини.

8 серпня цього року десь о 7-й годині ранку до магазину зайшли неповнолітній та старший за нього молодик, які замовили чай. Біля каси менший побачив скриньку з грошима та вирішив її викрасти, хоча крім них у приміщенні знаходились ще двоє покупців. Коли продавець відійшла приготувати чай, він схопив з прилавку благодійну пластикову скриньку та хутко вийшов з магазину.

Продавець каже, що бачила, як хлопець взяв скриньку з грошима та залишив магазин разом із приятелем. Вона відразу ж викликала працівників поліції, однак «замовники» чаю втекли. За її словами, скринька була опечатана, в ній знаходились дрібні та великі купюри по 20, 50, 100 гривень.

Правоохоронцям не вдалося наздогнати зловмисників, які забігли у двір з гаражами на вулиці Драгоманова, там злодій витягнув із скриньки гроші в сумі 1070 гривень і передав їх «дружбану», бо злякався, за його словами, відповідальності. Скриньку вони спалили. Невдовзі поліція затримала їх обох, але на лаву підсудних потрапив тільки крадій благодійної скриньки, а інший проходив по кримінальній справі свідком.

Виявилося, що неповнолітній обвинувачений ще у лютому 2016 року був засуджений у Ковелі до 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки за крадіжку в проникненням у житло, що завдало потерпілому значної шкоди.

Така поведінка свідчить про схильність до вчинення навмисних корисливих злочинів та небажання ставати на шлях виправлення.

Згідно досудової доповіді органу пробації, виправлення та перевиховання його можливо в умовах ізоляції від суспільства.

За сукупністю вироків Ковельський міськрайонний суд остаточно призначив юнаку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки один місяць. Грошові кошти в сумі 1050 гривень, які знаходилися в матеріалах кримінального провадження, повернуто потерпілій стороні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні