«Україна буде в Європі з Бандерою», - Тягнибок

3
-1
«Україна буде в Європі з Бандерою», - Тягнибок
Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що Україна є і буде в Європі з усіма історичними героями, а також порадив полякам переглянути власну історію.

"Не буду опускатися до рівня істеричних антиукраїнських реакцій польських політиків. Це дешевий популізм їхньої влади перед місцевими виборами та неминучими відставками урядовців. Як би хто не верещав, Україна є і буде в Європі. З Бандерою, Шухевичем та іншими нашими Героями. Як і Польща стала членом Євросоюзу з Пілсудським та Дмовським", - написав Олег Тягнибок у блозі "Української правди".

Нагадаємо, виступ віце-консула Польщі Марека Запура під час круглого столу у Рівному назвали антиукраїнським. Зокрема, він заявив, що, нібито Української держави у 1917-1920 роках не існувало, а Львів ‒ польське місто.

"Раджу представникам польської влади, перш ніж бризкати слиною в бік українців, уважно переглянути власну історію. Нагадаю, що антиукраїнська шовіністична політика Речі Посполитої в 17-18 ст. та 20-30-х рр 20 ст. завершилася для поляків втратою держави", - заявив Тягнибок.

До того ж, нещодавно Президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на високі посади осіб з антипольськими поглядами.

"Ми поважаємо право поляків бути патріотами своєї держави, право шанувати своїх героїв. Але очікуємо на таку ж саму повагу", - вважає "свободівець".

За його словами, не треба ставити українців перед вибором, хто герої: Небесна сотня чи Бандера. Бо в Небесній сотні є щонайменше бандерівська свободівська чота; бо тисячі наших героїв, які четвертий рік боронять Українську Державу на сході, які поклали життя у цій боротьбі, пишаються, що вони – бандерівці.

"Польська влада мусить усвідомити, що ця антиукраїнська істерія – це відверто ворожий щодо України крок. Це підлий удар ножем у спину нашій нації, яка четвертий рік збройно протистоїть московському агресору", - підкреслив Олег Тягнибок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у Європі може й з Бандерою, але от чи з Тягнибоком?
Відповісти
дурний піп - дурна й його молитва
Відповісти
А якщо Польща заблокуе, як Угорщина, що будемо робити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні