Церква знімає приміщення у Волинській обласній лікарні за одну гривню

0
3
Церква знімає приміщення у Волинській обласній лікарні за одну гривню
Свято-Пантелеймонівський храм за оренду приміщення терапевтичного корпусу площею 59 квадратних метрів платить Волинській обласній клінічній лікарні одну гривню на рік.

Про це пише "Четверта влада".

Відповідний тристоронній договір оренди комунального приміщення уклали в жовтні 2015 року Волинська обласна рада, обласна клінічна лікарня та Свято-Пантелеймонівська релігійна громада УПЦ КП.

Нещодавно у «Facebook» користувач Vitaliy Diduh розмістив фото та відео Свято-Пантелеймонівського храму в приміщенні Волинської обллікарні у Луцьку. На відео видно, що храм має спільний вхід разом із Волинською обласною консультативною поліклінікою (частина Волинської обласної клінічної лікарні, – авт.) у цьому ж приміщенні. Крім того, через гучномовець на вулицю транслюються богослужіння храму, які чути не лише на території обласної лікарні, але й пологового будинку та житлових будинках, які розміщені поруч.

«Це по яким європейським протоколам, церква почала замінювати лікарню? Логічно, що церква пообіцяла платити за оренду більше ніж міг би платити стоматологічний кабінет на три місця, які там можна було поставити...» – зазначив користувач.

Допис набув популярності – понад 280 поширень, а в коментарях користувачі соціальної мережі обурюються таким рішенням посадовців, мовляв у Луцьку і так достатньо церков, щоб віддавати їм ще й приміщення лікарні. Також користувачі зазначають, що подібна практика є й в інших містах та регіонах країни.

Виявилося, що 59 квадратних метрів Свято-Пантелеймонівська релігійна громада УПЦ КП орендує за 1 гривню на рік. Віддати в оренду це приміщення дозволила Волинська обласна рада. У жовтні 2015-го року релігійна громада, обласна рада і обллікарня уклали тристоронній договір оренди.

«Що стосується гучномовців, їх встановила церква з метою повідомити жителів, що розпочалось богослужіння. Окрім того, інформуємо, що жителі, які проживають поруч з обласною клінічною лікарнею – вул. Гулака-Артемовського та проспекту Грушевського, неодноразово зверталися з проханням до церкви про те, щоб бути інформованими про початок богослужіння, тому були встановлені гучномовці», – пишуть у відповіді за підписом головного лікаря обллікарні Івана Сидора.

Також в лікарні додають, що домовилися з церквою аби гучномовці працювали лише по великих святах і неділях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні