Як у Луцьку дерибанять землю

6
1
Як у Луцьку дерибанять землю
У Луцьку "викрили" схему, за якою люди, наближені до чиновників та депутатів, отримують земельні ділянки.

Про це йдеться у сюжеті громадського руху "Народний контроль".

Богдан Феденчук, директор комунального підприємства "Парки і сквери міста Луцька", розповів про теплиці, які донедавна були у комунальній власності. З липня 2017 вони належать приватному підприємству.

Це сталося буцімто через борги, які комунальники не змогли повернути. Тож теплиці продали за 2 мільйони гривень.

Однак гроші з продажу теплиць до міського бюджету не потрапили, а відправились до податкової, якій і було винне підприємство.

Як зазначають у сюжеті, рішення по ділянці розміром у 2 гектари лобісти подавали із порушенням регламенту та законодавства. Попри те, що проекти які стосуються земельних питань на сесію виносить управління земельних ресурсів, у даному випадку це зробила земельна комісія.

"Більшість депутатів підтримають ці проекти рішень. Попри те, що вони вносяться з порушенням норми, що проекти публікуються за 21 день. Ми рахуємо, що це є корупційні дії", - розповідає депутат Луцькради Павло Данильчук.

Отримали ту землю не випадкові люди, а так чи інакше пов'язані з чиновниками і депутатами нової влади у міськраді. За інформацією з Єдиного державного реєстру ТОВ "Житловий квартал" зареєстроване засноване з літа 2016 року. Засновниками є Віктор Мацюк та Ольга Москвич. Керівник - Мирослав Ришко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як у теплиці «виростити» житловий комплекс: лайфхак від луцьких депутатів

Як стверджують активісти, Ришко - рідний брат дружини Костянтина Петрочука, заступника міського голови. А Віктор Мацюк - спільний друг Петрочука та депутата Сергія Були.

Натомість сам Костянтин Петрочук знайомство з Ришко заперечує.

"На сьогоднішній день, влада, яка є в Луцьку, проводить дерибан землі, яка перебуває у власності комунальній, в інтересах конкретних осіб, які мають відношення до певних депутатів", - зазначає Павло Данильчук.

За схожою схемою отримав ділянку помічник ще одного депутата Андрія Козюри. Ділянка розташована на околиці міста. Раніше земля перебувала у власності одного акціонерного товариства, а коли те збанкрутувало, то залишило після себе лише амбар, який оформив на себе помічник Козюри Юрій Войт. Згодом він почав претендувати і на землю навколо. Заручившись підтримкою Козюри, питання авралом виноситься на сесію, де за нього мають проголосувати "правильно".

Проте через суспільний резонанс, питання про надання Войтику землі в оренду швидко знімається з порядку денного сесії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А для чого я так ліз до влади?
Відповісти
Вчмтайтесь уважно в прізвища. Одна ЖИДВА!!!
Відповісти
Ганьба Луцькій партії "Батьківщина": керівникам і партійцям Козюрам, Пустовітам і т.д. Зговір і Дерибан. Брехуни!
Відповісти
скільки Цікозюри ,Були та інші будуть дерибанити за своіми схемами луцьку землю,Чи настане тому край, Чи довго ці горе депутати будуть тримати нас за лохів?

Відповісти
Атошнікам жити нема де?
Знаю я таких, понакупляли довідок і лізуть скрізь з пільгами, квартири, ділянки отримують! Нормально, а інші м’ясо раз в пів року їдять!
Я не кажу що депутати мають землю розбирати. Але ці атошнікі вже в печінках
Відповісти
А нам всё равно,а нам всё равно ... ми купимо всіх.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні