Щоб на Новий рік не було сумно: луцьких дітей вчили правил пожежної безпеки

0
3
Щоб на Новий рік не було сумно: луцьких дітей вчили правил пожежної безпеки
У луцькій школі №24 рятувальники провели із дітьми виховний захід: розповіли, як не допустити пожежі на Новий рік, а також продемонстрували, як діяти у випадку, якщо нещастя таки трапилося.

Захід відбувся 27 грудня на території Луцького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів №24-технологічний ліцей», - повідомили в управлінні ДСНС в області.

Фахівці ДСНС розповіли учням, наскільки небезпечно прикрашати ялинку ватою та паперовими іграшками, використовувати петарди та феєрверки, навели приклади випадків нещасть, що трапились через порушення правил пожежної безпеки під час свят і застосування несертифікованих електричних гірлянд.

Діти змогли переконатись у небезпеці використання біля ялинки відкритого полум’я: від іскри бенгальського вогню миттю спалахнула вата та паперові прикраси на ялинці, а через декілька хвилин лісова красуня була охоплена вогнем повністю.

Рятувальники продемонстрували принцип дії автономного димового пожежного сповіщувача, що гучною сиреною сповістив про наявність у повітрі продуктів горіння, а діти змогли відчути себе вогнеборцями і загасити палаючу ялинку порошковими або вуглекислотними вогнегасниками.

Школярі приміряли захисний одяг та шоломи пожежників, а також змогли посидіти в кабіні пожежного автомобіля й увімкнути сирену.

Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні