Вчені розповіли, які п'ять продуктів не варто їсти перед сном

1
1
Вчені розповіли, які п'ять продуктів не варто їсти перед сном
Кілька видів продуктів можуть зробити сон неспокійним, сприяти переїданню наступного дня і знизити в організмі рівень гормонів, що спалюють жир.

Згідно з останніми дослідженням вчених, поганий сон знижує чутливість до інсуліну й рівень гормону росту, одночасно підвищуючи рівень кортизолу - гормону стресу, - повідомляє Gazeta.Ua з посиланням на Men's Health.

Чорний шоколад

Він здається здоровим способом задовольнити бажання солодкого, але такий нічний перекус - саме те, чого вам не треба перед сном: це кофеїн, теобромін (ще один стимулятор) і цукор. І в той час як перші два можуть ускладнити засинання, останній може саботувати ваші зусилля в зниженні ваги.

"Сон на стрибку швидкодіючого цукру - ідеальне середовище для відкладення жиру", - говорить дієтолог Бетсі Опіт.

"Поки ваш організм буде переробляти частину цукру для підтримки вашого тіла під час сну, велика його частина буде відкладатися у вигляді жиру", - зазначає вона.

Кокосове масло і козячий сир

Продукти з високим вмістом насичених жирів можуть насичувати і сприяти зниженню вашої ваги, але можуть нашкодити, якщо ви вживаєте їх прямо перед сном.

"Насичені жири можуть створити заслінку, яка розділить нижній відрізок стравоходу й шлунок. Оскільки для перетравлювання жирів потрібно багато часу, ваша ранкова їжа не зможе відразу потрапити в стравохід і розбудити вас", - зазначає Джим Уайт, експерт із дієтичного харчування.

Гострі соуси

Поїдання гострих соусів з будь-яким продуктом менш ніж за годину до сну викличе печію і поганий сон. Як і жирна їжа, пряні продукти можуть призвести до розслаблення нижнього сфінктера стравоходу, що дозволяє кислотам підніматися зі шлунка вгору.

Червоне вино

Деякі експерти в області здоров'я кажуть, що келих червоного вина перед сном може бути корисний для вас, але це не зовсім так. Алкоголь не є підходящим напоєм на ніч. "Безсумнівно, вам захочеться спати, але вам не вдасться досягти глибоких, відновлювальних стадій сну", - говорить Уайт.

Кожен випитий вами стакан алкоголю вимагає годинної відстрочки, перш ніж вирушити в ліжко.

Печиво й тістечка

Перед печивом і тістечками найважче встояти ввечері, але якщо ви намагаєтеся зберегти форму або схуднути, краще прибережіть їх для денного часу.

Цукор працює в нашому організмі як паливо. Додайте його прямо перед сном, коли запаси накопичених вуглеводів у вашому тілі вже перевищені, і цукор, швидше за все, відкладеться в запаси у вигляді жиру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд! Більшість людей у світі саме це і вживають за годину-дві до сну! :)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні