Товстенюк 15 років тому збив на смерть людину, - ЗМІ

7
-11
Товстенюк 15 років тому збив на смерть людину, - ЗМІ
Нинішній голова благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Товстенюк свого часу був винуватцем аварії, внаслідок якої загинув пішохід.

Трагічна ДТП трапилась 13 серпня 2002 року у Луцьку, - пише «ВолиньPost».

Тоді Олександр Товстенюк разом з батьком Віталієм близько 22:00 повертався автомобілем Audi A6 з ресторану.

За даними правоохоронців, авто, яким кермував Олександр Товстенюк, спускаючись з мосту, обганяло мікроавтобус з пасажирами, який рухався у попутному напрямку. Під час цього маневру водій Audi не помітив і збив пішохода, який перетинав дорогу на переході за мостом на вулиці Рівненський.

ПІШОХІД ПОМЕР НАСТУПНОГО ДНЯ

Постраждалим виявився 65-річний Олександр Байбула, який мешкав неподалік і працював сторожем на автоколоні. Того вечора він, як зазвичай, прямував на нічну зміну звичним маршрутом з вулиці Мазепи.

Як розповів син постраждалого Володимир Байбула, чоловік завжди йшов пішохідним переходом до входу на територію АТП. Мовляв, це було йому по дорозі. Цієї ночі одна лінія ліхтарів чомусь була вимкнена. Тож водій автомобіля, який їхав з мосту, не врахував цей фактор і збив чоловіка.

Тіло батька, за словами Володимира Байбули, виявили за 10 метрів від пішохідного переходу. Тож удар був дуже сильний.

У лікарні Олександра Байбулу підключили до апарату штучного дихання, однак через страшні трави той не вижив. Окрім сильного забою головного мозку, у нього були тріщина в основі черепа, гематома головного мозку, крововилив, переломи ребер, руки та ноги.

Смерть зафіксували 14 серпня.

ТОВСТЕНЮК ОТРИМАВ СТАТУС СВІДКА

Водночас на місці ДТП коїлися дивні речі. Інспектори дорожньо-патрульної служби нібито провели заміри, та невдовзі слідчий групи повідомив, що всі дані фактично втрачені, бо їх не зафіксували.

Інспектори спромоглися намалювати схему-положення транспортних засобів із розташуванням тіла постраждалого Олександра Байбули. Щоправда, правоохоронці прибули вже тоді, коли чоловіка повезли до лікарні, тому розташування тіла вони не могли визначити на 100%.

Згодом міліціонери подали дані про те, що тіло знаходилось за 16 метрів від зебри, тому, за їхніми висновками, чоловік, ймовірно, переходив дорогу за межами пішохідного переходу.

Після смерті Олександра Байбули ані міліція, ані прокуратура порушувати справу не поспішали. Зробили це лише 20 серпня, після того, як Володимир Байбула подав заяву до прокуратури.

Однак, вже за тиждень після смертельної аварії Олександр Товстенюк із винуватця смертельної ДТП перетворився у справі на свідка. Натомість винним зробили загиблого.

Син загиблого Володимир Байбула підозрює, що Олександру Товстенюку вдалось «зам’яти справу» і спустити її «на гальмах», мовляв, після ДТП він чинив тиск на родичів загиблого і свідків.

Володимиру Байбулі довелось написати 20 заяв, 11 скарг на дії слідчих, 13 клопотань про проведення слідчих дій і 16 листів зі своїми доказами обставин ДТП. І, попри те, що слідчих міняли 4 рази, справу таки закрили.

Нагадаємо, увечері, 30 липня, на проспекті Василя Мойсея за водіння у нетверезому вигляді патрульні затримали голову правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка. Рівень алкоголю в крові чоловіка перевищував допустиму норму.

Згодом він зізнався, що сів за кермо нетверезим.

Суд відібрав в Олександра Товстенюка права, однак той подав апеляцію. Розгляд справи триває.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і до чого та стаття?
Відповісти
Для того, щоб ти знав за кого голосувати будеш.
Відповісти
Коротко про одну трагічну, але й, водночас, зворушливу історію. Старше покоління памятає, що нинішній проспект Грушевського в Луцьку колись був бульваром: посередині був тротуар, стояли лавки для відпочинку, усе це було прикрашене живоплотом. Біля однієї з бабусь грався внучок рочків 5-6. Бабуся не вгледіла, коли він з-за кущика вибіг на проїжджу частину бульвару і був на смерть збитий автомобілем "Москвич". Трагедія! За кермом авто сидів абсолютно адекватний і зовсім непющий вчитель одного з сіл Горохівського району. Суд виправдав його на 100%. Але винуватець аварії за півтори року помер у віці неповних сорока років. Він продав автомобіль, пішов з посади вчителя, сидів дома і доглядав господарство. А своїм домашнім увесь час говорив, що мучить совість. Почуття жалю, відповідальності перед богом зїли здоровя молодому чоловіку. Сумна історія для людей, які не мають і ніколи не мали совісті. Сумна історія для товстенюка і йому подібних. А він не розкаявся і вдруге (втретє, в соте...), сів за кермо після вживання алкоголю.
Відповісти
не спить...
Відповісти
В нашій державі ГРОШІ рішають ВСЕ !
Відповісти
ТОДІ за кермом був Товстенюк старший. Просто він не міг на той момент стати винуватцем. Американці збирались дати йому кредит на будівництво книжкової фабрики.
Відповісти
всі все знають.
село
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні