«Подружній обов’язок – це не лише секс», – митрополит Михаїл

27
2
«Подружній обов’язок – це не лише секс», – митрополит Михаїл
Митрополит Волинський та Луцький Михаїл розповів що таке шлюб, вінчання та розвінчання.

Про це він розповів у інтерв’ю «Першому».

За словами митрополита Михаїла, найважливіше у заміжжі – це почуття любові, яке підкріплене і підтверджене благословенням Божим через звершення таїнства Вінчання.

«Але дам вам коротку відповідь словами Тараса Шевченка: «не кохайтеся, чорноброві, та і з москалями, бо лихо вам буде…», – додав владика.

Також митрополит Михаїл пояснив, що таке «церковне розлучення»: «Якщо є початок шлюбу, то є і його кінець, отже, якщо є шлюб, то є його церковне розірвання».

«От кажуть, що треба виконувати свій подружній обов’язок, маючи на увазі лише секс, забуваючи, що ще до них відносять турботу, пам’ять один про одного, молитву один за одного, виховання дітей…» – пояснює митрополит Михаїл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раз вже Михаїл приплів слово "москаль" і згадав Шевченка,то хочу нагадати,в ті часи "москаль" мало зовсім інше значення.Москалями називали солдатів,в яких служив сам жеж Шевченко.А москаль що,сьогодні тут,а завтра ще десь.
Відповісти
Голвне щодня прийти до мене причаститися в буфет "Шепіт монашки" що під ялинками і усі гріхи будуть зняті.
Відповісти
«Подружній обов’язок – це не лише секс, але і бурхливий оргазм»
Відповісти
Лице і погляд бізнесмена, а не духовного лідера.
Відповісти
Ого,ви по погляду визначаєте,яка людина?) Певно, в москальському патріархаті одні благословенні ходять,так на вашу думку?)
Відповісти
Слова не церковної людини а світської, яка каже, з ким кохатись, і допускає розірвання шлюбу. "що Бог з'єднав, того людина нехай не розлучає" - митрополит цього не вчив?
Для чого взагалі церковний шлюб, якщо знати, що його можна в будь-який момент розірвати....Де слова перекручені з політикою, там церква закінчується....
Відповісти
ось вам михаил
Відповісти
Тобто якщо людина перебуває в церковному шлюбі,але шлюб не вдався,бо,наприклад,чоловік п'є і б'є дружину, то його розірвання неможливе,бо це ж церковний шлюб? Ви адекватна?
Відповісти
людина може виправитись, на все треба час, хто ще поможе піднятись, як не сім`я, під часу шлюбу і в горі,і в радості...на все воля Божа. розлучатись найлегше
Відповісти
Шо ви несете? Є люди невиправні. А дурні жінки будуть чекати,поки він виправиться до того часу, як він її вб'є. або все життя доведеться жити з такою людиною,бо це церковний шлюб?!
Відповісти
Тобто якщо людина перебуває в церковному шлюбі,але шлюб не вдався,бо,наприклад,чоловік п'є і б'є дружину, то його розірвання неможливе,бо це ж церковний шлюб? Ви адекватна людина?
Відповісти
Цілком підтримую. Цілком і повністю.
Відповісти
А я дам відповідь українською приказкою-- ДУРНИЙ ПІП і ДУРНА ЙОГО МОЛИТВА... Що воно меле..? Яке розвінчання? Хіба не він має пояснити,що в ЦЕРКВІ немає розвінчання,а є дозвіл на другий шлюб!
Відповісти
Ага,тобто дозволом на другий шлюб не скасовується перший? Чоловік,наприклад,бив, жінка вирішила розвестись і знайшла інше кохання, то в такому випадку,що перший шлюб не скасовується? Яку траву купите?
Відповісти
тут жінка не має права виходити заміж другий раз, бо вона зрадила
Відповісти
Яке зрадила,якщо чоловік-неадекват її бив і принижував?!
Відповісти
Діти мої трахайтеся як кролики, життя коротке. Оргазм це Рай Божий.
Відповісти
Він явно якийсь неадекват. Ну да, саме місія священика-монаха розказувати чоловікам про секс а жінкам про вагітність і полосочки. таке враження що він реально щось там покурює.
Відповісти
Ну правильно все він каже. Це ще один пунктик в прайсах собору. Люди, воно ж дивиться на вас як на стадо і меле всяку хрень аби заробляти бабло.
Відповісти
правильно робить, я його у цьому цілком підтримую. який приход, такий і піп)
Відповісти
Хто не буде ходити щодня в мої Буфети під монастирем жіночим той не попаде в Рай і стане імпотентом.
Відповісти
Яке може бути розвінчання? Про що він взагалі? І це говорить владика? Його коментар взагалі немає нічого спільного з церковним трактуванням шлюбу. Шлюб - це Божий дар, який треба шанувати і людина не може розірвати поєднане Богом. Люди, які перебувають в церковному шлюбі, але живуть з іншими навіть не можуть отримати розрішення гріхів при сповіді і не можуть підходити до святого Причастя так як живуть в стані перелюбу.
Відповісти
ви взагалі про що? То це значить Бог, який є любов, як нас вчать і який любить свої творіння, дає чоловіка, який бухає, ні хріна не робить, витягує жили не тільки з дружини, а й з дітей які точно ні в чому не винні, бо жінці в нашому суспільстві з дебільним менталітетом люблять закидати:"бачили очі що вибирали" і цю істоту, навіть не тварюку, бо жодна тварина не кривдить свою самку і потомство, а турбується про них і захищає, треба шанувати, і позбутися цього не можна? Та пішло воно на хрін, ясно?! до своїх батьків, які виховали дебіла, то хай і виправляють. Дівчата, ви себе і своїх дітей не на смітниках знайшли і втрачене здоров"я, стріпані нерви, зламану психіку ніхто вам не поверне, не слухайте всяку маячню про терпіння і прощення.
Відповісти
Не владика, а біс в рясі. Всяких бачив, но такого??????????????? Це просто ЖАХ.Ось такі НЕДО і зруйнують православ*я.
Відповісти
Читав ваші коментарі.Таке враження,що це писала одна ,,ображена долею людина,,.А якщо ні то ви дійсно бидло безтолкове.Ні ні ні -не овечки,а барани.І що найгірше -коли не мзнаєте-не питаєте,а мелете своїми чорними язиками.
Відповісти
А ти що не бачила за кого заміж виходила???
Розірвання шлюбу це гріх.
Перш ніж одружитися потрібно думати з ким ти збираєшся пов'язати своє життя, а не одружитися а потім жалітися що тебе б'ють і т.д
Відповісти
яке "розумне", якщо всі так бачать за кого виходять і з ким одружується, то чому стільки розлучень, скандалів, трагедій в сім"ях де не розлучаються, а тупо мочать одне одного, та на пальцях в нашій країні можна перерахувати нормальні шлюби. Гріх - це настільки не любити себе, щоб дозволити якомусь бидлу з себе знущатись, а не послати його на х...р. Як активізувались уроди і їх прибічники, які вважають, що бидло може пити й бити і треба цек терпіти і било перевиховувати і нянькатись з ним і як їх багато в нашому темному, дикому суспільстві.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні