«Сьогодні, батя, прориваємося», - останні слова волинського «кіборга»

1
21
«Сьогодні, батя, прориваємося», - останні слова волинського «кіборга»
Батько загиблого Героя із Нововолинська Вадима Демчука розповів про свого сина, який захищав Донецький аеропорт.

Володимир Демчук каже, що коли аеропорт був оточений вже зі всіх сторін, син подзвонив до нього і сказав: “Сьогодні, батя, прориваємося”, - пише "Буг".

У суботу, 21-го січня минув третій рік з дня завершення оборони Донецького аеропорту українськими незламними «кіборгами». Батько загиблого Героя із Нововолинська Володимир Демчук був нагороджений відзнакою Міноборони України.

"Вони йшли з голими руками і відразу закралася думка, що це мабуть дорога в один кінець. А 20-го січня зв’язок з сином був втрачений. Він виконував бойове завдання у районі нового терміналу Донецького аеропорту, був командиром відділення 80-ї аеромобільної бригади. Майже півроку ми жили надією, що він живий, але в кінці червня до нас надійшло повідомлення, що його тіло серед загиблих", – говорить батько Героя.

20-го січня у Києві відбулися заходи із вшанування захисників Донецького аеропорту «Герої «Кіборги» 242», організовані Міністерством оборони України та “Української асоціації інвалідів АТО”. Зібрано до ста родин українських Героїв, серед яких і батько нововолинського «кіборга».

«Це – один на всіх біль і ми об’єднуємося в пам’ять про загиблих. Захисники – прості хлопці з різних куточків України. В ті дні вони відчували, що вже не повернуться. Російські військові занесли вибухівку на територію аеропорту в той час, коли було домовлено про перемир’я для обміну пораненими та полоненими. 58 десантників загинули в останній день від батальйонів російських військових. Про ці події потрібно розповідати молоді», – згадує з болем останні дні оборони аеропорту батько Вадима.

Володимир Демчук в числі 8-ми чоловік був нагороджений відзнакою Міноборони України за допомогу в активному розвитку Збройних Сил України.

Батько «кіборга» постійно бере участь в допомозі сім’ям загиблих. Був ініціатором створення громадської організації «Незламні нововолинці», яка підтримує родини героїв. Також він відстоює право на існування пам’ятника у Нововолинську всім, хто загинув в зоні АТО та на Майдані.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це біль для всіх свідомих українців. Низький поклін батькові кі організації, а йому царство небесне
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні