Лучанам показали мюзикл польською мовою

3
1
Лучанам показали мюзикл польською мовою
У Волинському лялковому театрі показали мюзикл «Обличчя, маски, пики… у пошуках Польщі».

Написання оригінального сценарію, місяці акторської підготовки, десятки уроків танців – усе для того аби розповісти історію цікавіше ніж у підручниках. У Волинському ляльковому театрі показали мюзикл «Обличчя, маски, пики… у пошуках Польщі», - повідомляє 12 канал.

«Був такий час, що можна було зробити шось цікаве і отримати на це фінансування. Ось і я зі своїми учнями з Рівного вирішила зробити виставу, до того ж саме така ідея, бо я знала дуже гарного сценариста, він мій колега», – розповіла керівник проекту Ева Маньковська.



Перші актори, які зголосилися взяти участь у постановці – це учні польської мови при громадській організації «Українсько-Польський союз імені Томаша Падури», що у Рівному. А вже протягом місяця вони створили власну театральну трупу.

Подивитися театралізовану історію сусідньої країни прийшли більше ста людей. Це поляки, які мешкають у Луцьку, викладачі та вчителі польської, серед гостей і консул.

Також, на сцені говорили про еміграцію, патріотизм та політичну пропаганду. Учасники мюзикл кажуть, що планують ще більше розкрити ці теми, але вже у наступних постановках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво чи за останні 50 років у Польщі була хоча 1 пєса на українській мові. Оце була б новина!!!
Відповісти
а як вам, для прикладу, цілий фестиваль українських театрів, який відбувається в Польщі щороку?
Відповісти
насправді, в Польщі дуже багато українських митців виступає, виставляється і т. д. і то не тільки з п'єсами і т.д.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні