Війна чи мир: у Луцьку створили підприємство, яке «візьметься» за ринки

6
8
Війна чи мир: у Луцьку створили підприємство, яке «візьметься» за ринки
Депутати міської ради погодили створення комунального підприємства «Луцькі ринки». Натомість частина підприємців запевняє, що з ними це питання не обговорювали і втягують у війну мерії з облспоживспілкою.

Про це йшлося у середу, 31 січня, під час сесії Луцькради.

Прогнозують, що підприємство впорядкує роботу ринків, що знаходяться на земельних ділянках комунальної власності; допоможе з ліквідацією стихійної торгівлі; контролюватиме дотримання санітарно-гігієнічних норм; сприятиме збільшенню доходів бюджету міста тощо. Перш за все, йдеться про ринок «Центральний».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яким був Луцьк без Старого ринку?

«Чи не потрібно було спочатку розробити концепцію Старого міста, а вже тоді створювати підприємство?» - запитав депутат Микола Федік.

Обранець громади Борис Смаль відповів, що кілька разів збиралася робоча група. Частині підприємців запропонували брати участь у розробці концепції, вони підтримали створення «Луцьких ринків». Прогнозують, що комунальне підприємство приноситиме не менше 480 тисяч гривень прибутків у рік.

«Початок діяльності підприємства не буде полягати в тому, щоб вигнати когось і працювати на їх місці», - наголосив він.

За словами Алли Надточій, підприємці одноголосно не погодили створення «Луцьких ринків». Вона поцікавилася, куди перемістять частину торговців із Центрального ринку, яким не погодили продовження оренди.

Нагадаємо, у серпні 2017 року луцькі депутати розірвали договір оренди землі з обласною спілкою споживчих товариств. Депутати відмовили у поновленні договору оренди землі на вулиці Глушець, 1. Йдеться про ліву частину ринку, що знаходиться ближче до Центрального парку.

«За час роботи комісії 320 торгових точок заявили про себе, ще 130 фізично там знаходяться. Жодному підприємцю, який заявив про себе, не будуть оголошувати, щоб забирався. Їм буде вигідно працювати, бо умови будуть кращі: зараз оренда складає 110 гривень за метр квадратний, а буде 90 гривень», - сказав Смаль.

Депутат Павло Данильчук запитав, хто може очолити підприємство. На що Борис Смаль відповів: для цього проведуть конкурс, він на цю посаду не претендує.

Обранець громади Петро Нестерук зауважив, що зі створенням підприємства дуже поспішають. Підтримала цю думку й Алла Надточій наголосивши, що питання винесли на розгляд депутатів за декілька днів до початку сесії, не обговоривши його з підприємцями.

Голова асоціації «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов заявив, що з підприємцями не вели діалогу:

«Я сумніваюся, що Волинська облспоживспілка подарує всі комунікації міській громаді. Тому облаштування цієї території – під питанням. Підприємці стануть заручниками. Ми створимо підприємство, яке поглотить інші ринки. Ніхто діалогу не вів. Комісія закінчилася, а нам навіть протоколу не дали».

Також Дильов вбачає у питанні корупційну складову, адже керівник підприємства вирішуватиме, хто зможе торгувати, а хто – ні.

«Люди перелякані. Я чула гарний коментар Поліщука, що для нас хочуть зробити поліпшення. Чому зараз і чому саме так? Ми розуміємо, що місту треба порядок, але розробіть концепцію, покажіть, як це має виглядати. Не малюйте цифри зі стелі», - звернулася до депутатів підприємець Тетяна Біскуп.

Вона закликала не поспішати зі створенням «Луцьких ринків», адже це спровокує війну мерії з облспоживспілкою, а заручниками стануть підприємці.

У підсумку, обранці громади ухвалили рішення про створення КП «Луцькі ринки». «За» проголосували 23 із 33 депутатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А протистояння таки не уникнути...
Відповісти
хто буде дєріком?
Відповісти
Ринок потрібно модернізувати і місто має частину витрат взяти на себе,так же хочуть люди?Навести порядок,чистоту?Ок,але ринок має бути!
Відповісти
Норм ринок,є і гірші,наведіть лад,владо!Чи тільки ламати можете?
Відповісти
Чому ті роботи, які необхідно робити, влада не робить, а ковиряє там, де люди постраждають. Робочі місця є, чи владі добре як люди залишаться без роботи? Хунта, більше ніяк не скажеш.
Відповісти
Зробіть так щоб усі були задоволенні,люди мають право там працювати,адже Луцьк це і їхнє місто.Наведіть порядок,з повагою Юра Філоненко Чемпіон Світу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні