Скандал на Волині: медики міської лікарні не хочуть обстежувати хворих з села

0
7
Скандал на Волині: медики міської лікарні не хочуть обстежувати хворих з села
У Нововолинській центральній міській лікарні медики відмовляють в обстеженні жителям села Кропивщина Іваничівського району і радять їхати у лікарню в Іваничах.

Люди обурені таким ставленням, бо по-перше, в Іваничі нема чим доїхати, по-друге, дорога далека, - пише "Буг".

“Деякі чиновники, які працюють в Іваничах, хочуть, щоб ми обслуговувались в селищі, мотивуючи, що там велика лікарня. Але ж автобуси постійно переповнені. В селище ще заїдеш, а звідси ніяк добратися не можна. Я страждаю від болі і сама тільки після операції, не можу їхати таку відстань. А так сяду в маршрутку – і через 10 хвилин вже у Нововолинську", - каже жителька Кропивщини Анна Кодорук.

"Мені 56 років. Якщо людина у поважному віці і з серйозною хворобою, то до Іванич може й не дотягнути", – розповідає жінка.

На останньому прийомі жінці відмовили в обстеженні у Нововолинській ЦМЛ і порадили їхати в Іваничі. ЇЇ чоловіка лікують у кардіології міської лікарні – його забрала швидка, коли перебував на квартирі в доньки у місті.

“У Нововолинську кажуть, що не приймають більше, та радять їхати в районну лікарню. Мені вже фізично важко дорогу долати, а я ще ж на групі. Молодь з села переважно у місто повиїжджала, а старшому поколінню куди дітись? Люди в нас навіть згідні внесок платити, тільки щоб лікуватися ближче. Готуємося збирати підписи, щоб звернути увагу влади на цю проблему”, – каже Анна Кодорук.

Місто і район використовують свої бюджети кожен окремо. Відповідно, за лікування жителів приміських сіл міська рада платити не буде, сьогодні ці послуги повинні оплачуватися з району. Адміністрація медичного закладу хоче фінансової компенсації за те, що лікують мешканців Іваничівщини.

Як відомо, субвенцію зі своїх бюджетів для лікування сільських мешканців у Нововолинській лікарні делегували Поромівська та Литовезька ОТГ, Іваничівський район гроші не перевів.

Головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз поінформував про те, що жителі приміських сіл отримуватимуть безкоштовну медичну допомогу з квітня.

Також відомо, що Грядівська сільська рада звертатиметься до Іваничівської райради з проханням передати міській раді Нововолинська кошти за надання медичних послуг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні