Одна волинська школа уже на карантині через грип

0
-1
Одна волинська школа уже на карантині через грип
У Мишівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, що в Іваничівському районі, з 2 лютого припинили навчання через захворювання дітей на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію.

Усього з початку епідеміологічного сезону, який розпочався з 2 жовтня 2017 року, на вірусні інфекції в районі захворіли понад 800 осіб, з них 453 дітей, - повідомляє Буг.

За даними щотижневого оперативного аналізу епідемічної ситуації з грипу та гострої респіраторної вірусної інфекції на п’ятому тижні епідеміологічного сезону зафіксували ріст захворюваності серед населення району.

Так, за останній тиждень (26.01-01.02) людей захворіло на 85,4% більше, ніж за попередній. З них 73,6% становлять діти віком до 17 років.

Найбільш уразливою віковою категорією серед дітей до 17 років на п’ятому тижні є школярі, серед яких захворюваність зросла у 3 рази в порівнянні з попереднім тижнем.

Така інформація надійшла від завідувача районним лабораторним відділенням, лікаря-епідеміолога Наталії Мариніни.

Найбільший процент захворюваності серед школярів виявився у Мишеві.

“1 лютого не прийшли на заняття 46 учнів. Це у нас перший випадок за багато років. Уже з 2 лютого уроки у школі відмінені за розпорядженням голови районної державної адміністрації до 11 лютого. Та педагоги працюють”, – повідомила директор школи Емілія Левчук.

Такі заходи були вжитті, аби не допустити подальшого розповсюдження інфекції.

У школах, де продовжують навчатися діти, лікарі рекомендують посилити дезінфекційний режим у приміщеннях, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити регулярне провітрювання кімнат, не допускати до відвідування установи осіб з ознаками інфекційного захворювання. Також необхідно обмежити проведення спортивних, культурно-масових та інших заходів у закритих приміщеннях, уникати великого скупчення людей.

Нагадаємо, у Рожищенському районі виявили два випадки грипу: у 2-річної дитини та 17-річної дівчини. Це вірус типу "В", який небезпечний ускладненнями, зокрема пневмонією. Тому інфекціоністи радять в області тимчасово зупинити навчання, аби вірус не поширювався.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні