У бібліотеці на Волині зібрали майже 25 кілограмів відпрацьованих батарейок

0
2
У бібліотеці на Волині зібрали майже 25 кілограмів відпрацьованих батарейок
В одній із бібліотек Волині втілили екологічний задум: тут облаштували пункт прийому використаних батарейок.

У книгозбірні в Любомлі зібрали майже 25 кілограмів батарейок, -
інформує Кордон.

Від забрудення вдалося зберегти 498 000 літрів води та 24 900 м. кв. землі. Йдеться про шкоду від важких металів та токсичних речовини, що виділяються з використаних елементів живлення.

Екологічний задум втілюється спільно з організацією «Батарейки, здавайтеся!», яка бере на себе зберігання небезпечних відходів у спеціалізованих перевалочних пунктах, сортування, пошук спонсорів, заводу з переробки.

24,9 кілограмів було зібрано та відправлено у місто Дніпро на такий пункт.

«Велика подяка небайдужим громадянам, котрі приносили відпрацьовані елементи живлення до пункту, а не викидали їх у смітник, звідки б вони потрапляли на сміттєзвалище, а згодом у вигляді небезпечних речовин, по грунтовим водам – до наших кранів та колодязів. Даний проект тримається не небайдужих громадянах, котрі намагаються зберегти екологію», – інформує сайт бібліотеки.

Відпрацьовані елементи живлення будуть перевезені на переробні заводи до Франції, Німеччини або Румунії. Організація «Батарейки, здавайтеся!» збирає кошти для відправлення першої партії 40 тон. на один із заводів. більш детально дивіться за посиланням на сайті «Батарейки, здавайтеся!».

Хто хоче зберегти рідний край, долучайтесь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні