«Світогляд Івахіва – європейське майбутнє. Світогляд Палиці – сумне сьогодення», – екс-чиновник

1
-8
 «Світогляд Івахіва – європейське майбутнє. Світогляд Палиці – сумне сьогодення», – екс-чиновник
Експерт громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування» Сергій Григоренко вважає, що Степан Івахів та Ігор Палиця змагаються за вплив на Волині, однак між ними є кардинальні відмінності.

Про це він розповів в інтерв’ю «Волинь24».

«Це чоловіки приблизно одного віку, в кожного з яких є своя команда, історія успіху та певні амбіції. Звичайно, вони десь змагаються за вплив на Волині. Але, на мою думку, між ними є три кардинальні відмінності», - зазначає громадський активіст.

«Перше, якщо ми візьмемо Степана Івахіва, то ми бачимо людину, яка разом зі своїм партнером Ігорем Єремеєвим 25 років на очах у всієї Волині та України створювала велику бізнес-імперію. «Континіум» - це група відомих, публічних та успішних компаній, які дали роботу понад 13 тисячам людей», - підкреслює Сергій Григоренко.

Також, зі слів експерта «Волинського ЦРУ», Степан Івахів та його родина живуть в Україні. Натомість Ігор Палиця жив на Волині у 90-х роках, потім поїхав більше, ніж на 10 років, і повернувся лише тоді, коли виникла потреба балотуватись у Верховну Раду.

«На мою думку, він приїжджає на Волинь лише тоді, коли потрібні певні політичні результати», - зазначає екс-чиновник.

«В нього немає великого легального бізнесу і неодноразово преса писала, що він може оперувати коштами, заробленими нелегальним шляхом. Так, державна компанія «Укрнафта», з якою його пов’язують, 10 років не платила дивідендів державі, перебуваючи під абсолютним впливом групи «Приват», блокуючи до початку 2015 року будь-які спроби державного контролю і стягнення визначених законом відрахувань», - наголошує Григоренко.

«Як ця людина, не маючи великого, системного легального бізнесу, утримує велику приватну армію, цілу низку ЗМІ, благодійний фонд, партійну структуру УКРОПу в області?» - додає він.

Також Сергій Григоренко звертає увагу на те, що в опонентів Палиці горять машини – як в народного депутата Ігоря Лапіна, горить готель – як у Володимира Пащенка, опонентів його б’ють – як керівника «Азову» на Волині Андрія Дяченка, громадських активістів Сергія Рижкова, Богдана Климчука, Сергія Чурікова.

«Зрештою ми бачимо матеріали СБУ, пов’язані з «Вартою порядку», які говорять про страшні речі. Це незаконне стеження за опонентами, ввезення контрабандою шпигунського обладнання, побиття політиків, ветеранів АТО. Створена приватна армія, яка залякує і тисне на опонентів Ігоря Палиці та УКРОПу», - каже активіст.

«Філософія Івахіва має перспективу в європейській Україні, а філософія і світогляд Палиці – лише тоді, коли країна перебуває в складному становищі, коли можна надати одноразову матеріальну допомогу людям, які опинились в складних життєвих обставинах і за рахунок цих подачок заробити собі імідж великого благодійника», - резюмує він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому пан Григоренко замовчує і не говорить до кінця, Чому Континіум сплачує основні податки у Бюджет Рівненської обл, м. Київ, Івано-Франківсько обл......
Чому Закрили Луцькондитер??? Як Луцьк кондитер захопили рейдерські за одну ніч.
Чому Ковельмолоко працює з Дубно?
і ще багато іншого.
А на рахунок погляду у Європу, так після останього відеоролику, з місяця, все стає зрозуміло з Європою ;))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні