На Волині поменшало корів. ВІДЕО

0
-7
На Волині поменшало корів. ВІДЕО
Волинські аграрії скоротили поголів’я великої рогатої худоби на дві з половиною тисячі особин.

Тисячу бичків та корів вирізали в приватному секторі, півтори тисячі – в крупнотоварних та фермерських господарствах, - йдеться у сюжеті "12 каналу".


У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації сподіваються, що невдовзі надійдуть дотації, які обіцяв затвердити Кабмін.

"Для сільськогосподарських підприємств на днях має вийти порядок використання коштів, який затвердить Кабмін. На кожну корову, яка утримується у сільськогосподарських підприємствах, виділять півтори тисячі гривень", - каже директор департаменту АПК Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Також у цій програмі передбачена дотація на будівництво тваринницьких комплексів. Держава і зараз підтримує тваринництво. На кожну особу молодняка, вирощеного до нетеля, приватні господарі отримують по дві з половиною тисячі гривень. Є доплати і на дійні корови, щоправда, менші – по 300 гривень і за умови утримання в господарстві три і більше голів.

Загалом Волинь за стадом ВРХ посідає сьоме місце в Україні. За м’ясною породою корів – перша вже впродовж багатьох останніх років. Зараз області утримують 40 відсотків поголів’я, яке вирощують на забій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні