У Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців

1
7
У Луцьку вшанували пам'ять воїнів-афганців
У Луцьку вшанували пам'ять полеглих воїнів, які воювали в Афганістані.

15 лютого минуло 29 років з дня виведення радянських військ із Афганістану. Традиційно у цей день згадують про воїнів, які брали участь у військових діях на території інших країн, - повідомляє 12 канал.

У Луцьку ж організували концерт та ходу пам'яті. У ній брали участь, як звичайні, небайдужі лучани, так і самі учасники бойових дій. Для них це - можливість зустрітись із бойовими побратимами та поділитись спогадами.



Лучанин Леонід Коваль, який провів два з половиною роки у зоні бойових дій, розповів, який випадок йому запам'ятався найбільше.

Про ті часи багато не розповідають - кажуть, що емоційно це досить важко. Геройством чи подвигом свої дії у далекій арабській країні називати також не хочуть. Натомість, стверджують: справжні герої для них - ті, хто зараз захищають нашу батьківщину на Сході.

Загалом у Афганістані воювали близько сто шістдесят тисяч українців. Майже кожен четвертий серед загиблих – наш земляк. А це - понад три тисячі триста осіб. Більше чотирьох з половиною тисяч людей повернулись додому інвалідами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не розумію за що ці герої воювали? Це такі тепер у Сірії воюють? Пора сказати правду про ці колоніальні війни Російської імперії і роль в них дурних хохлів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні