На Волині вже підтвердили сім випадків захворювання на грип

2
4
На Волині вже підтвердили сім випадків захворювання на грип
На Волині офіційно вже підтвердили сім випадків захворювання на грип. Ще 25 пацієнтів мали гострі форми респіраторних вірусних інфекцій.

Про це ідеться у сюжеті 5 каналу.

"Цей тиждень перехворіли 97 тисяч волинян. Це 8,5% населення", – каже заступник директора лабораторного центру МОЗ Волинської області Лариса Дудковська.

"Цей рік такий, що курсує вірус грипу штаму В, який переважно вражає молоду верству населення", – пояснює завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини Марія Богородецька.

Нагадаємо, уперше від початку епідсезону, тобто від жовтня, епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у п’яти областях, в тому числі й на Волині.

Від початку року зафіксували два летальні випадки.

"Дитина з Києва померла 6 лютого. Дитина з Львівської області – 31 січня. Перший випадок – це дитина семи років, місто Київ. Методом ПЛР у неї визначено РНК вірусу грипу типу В. Другий випадок – це дитина віком п'ять місяців, Львівська область. Там методом ПЛР підтверджена риновірусна інфекція", – прокоментувала завідувач Центру грипу та ГРВІ МОЗ Оксана Артемчук.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за заголовок?! Ви що курите.....
Відповісти
А як інакше? Батькам все по барабану, оголосили карантин, а дітвора вештається зграями по вулиці, по барах, по клубах - от и розповсюджують вірус! Контролю НУЛЬ! Тут ніякий карантин не спасе бо все до одного місця :(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні