Валячи ліс, на Волині можна заробити 12000 гривень за два тижні

3
-8
Валячи ліс, на Волині можна заробити  12000 гривень за два тижні
Лісозаготівельна бригада, яка складається з чотирьох чоловік і працює на 11 кварталі Муравищанського лісництва Ківерцівського лісгоспу, за два тижні роботи заробляє більше 48 тисяч гривень.

Про це розповів директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук 16 лютого під час прес-туру у Муравищанському лісництві, що на території Ківерцівського району, пише Конкурент.

За весь 2017 рік лісогосподарські підприємства Волині заготували 1 мільйон 237 тисяч кубічних метрів деревини - повідомив заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

“І з цієї деревини, яка була заготовлена, 601 тисяч м³ – це деревина, яка досягла стиглого віку, і її варто зрубувати. При тому 200 тисяч м³ , або 480 ділянок, знаходяться у важкодоступних умовах", – зауважив Рибчинський.

Фахівець пояснив: лісівники не можуть самостійно планувати рубку лісу: для того є планове лісовпорядкування. Вирубка лісу здійснюється у зазначені терміни. Якщо ж зволікати, то деревина втрачає свої властивості.

На Волині у процесі лісозаготівлі задіяні 710 працівників. Окрім цього ще й працює 180 спеціально обладнаних тракторів.

Директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук розповів, що бригада лісівників, які заготовлять ліс на 11 кварталі Муравищанського лісництва "Ківерцівського лісгоспу" складається з чотирьох чоловік – тракториста, вальника лісу, помічника вальника і лісоруб. Фонд їхньої заробітної плати – 48 тисяч 200 гривень, яку вони отримують за двотижневу роботу.
Теги: ліс, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Охуїти можна не від бригади вальщиків,які заробляють великі гроші,а від кількості працівників на Волині,які інтенсивно знищують волинський ліс,за вказівкою вищих посадових осіб.
Відповісти
Які гарну аргументацію і правильно підібрані слова знайшли задля виправдання вирубки лісу ( а про майбутнє хтось подумав?). Я насправді сумніваюсь шо ті "лісники" вирубують тільки зазначені ділянки і тільки достиглу деревину, а молоде гарне дерево, якому ще рости і рости вони начебто залишають.
Відповісти
У буковинських лісах -заробіток помножте на три! Волиняни скупі !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні