У луцькій школі - скандал через неслухняного учня

41
2
У луцькій школі - скандал через неслухняного учня
У Луцьку дирекція школи № 22 заборонила 8-річному хлопчику приходити на уроки.

Батьки обурені цим рішенням, - йдеться у сюжеті телеканалу НТН.

За словами батьків, їхній син - особливий, а забороняти йому ходити до навчального закладу - це злочин.

"Директор пояснила моїй дружині, каже: ви можете навіть бути присутня в школі, але ви будете сидіти з ним за партою. То для чого ж тоді така школа?" - обурюється батько Юрій Волянюк.

У школі кажуть, 8-річний Даниїл - дитина надто активна, всім заважає, співає на уроках.

Логопед порекомендував дитині перейти на інклюзивну форму освіти.

"Це дитина особлива. Їй потрібен особливий підхід", - зазначила логопед Катерина Тарасюк.

Директор пояснити своє рішення відмовилась. В управлінні освіти міста Луцька дійшли висновку перевести дитину на інклюзивну форму навчання.

Так, до 1 березня хлопчик вчитиметься вдома, а надалі йому буде рекомендовано пройти спеціальну комісію.

Також учню порадили прийти на засіднання міської медико-психоло-педагогічної консультації. Тоді йому зможуть рекомендувати інклюзивну форму навчання.

Проте це за умови, якщо навчальний заклад може забезпечити інклюзивну освіту.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому інші діти мають терпіти психа?
Відповісти
Не зарікайтеся! А з приводу дитини, то потрібно найти до неї підхід! На те є психолог!
Відповісти
Абсолютно з Вами, шановна, згідна: до дитини треба знайти підхід. А Ви в курсі взвгвлі, як він шукається? Інклюзивна освіта - це і є індивідуальний підхід для таких діток. А не "виховування" його за рахунок часу, який має бути відведений на урок, і, як результат, зменшення навчального навантаження на весь клас. Простими словами: я не кажу, що ця дитина "погана", але вона не дає нормально вчитися іншим дітям. Батьки однокласників мають наймати репетиторів для того, щоб засвоїти необхідний матеріал, бо у вчительки весь урок іде на "розборки" з неадекватом
Відповісти
Батькі мали б виховати нормально, тоді і возмущатися б не прийшлось!
Відповісти
А в чому особлива дитина? В тому що невихована чи в тому що розумововідстала? Звичайно що таким дітям не місце в заичайній школі з нормальними дітьми.
Відповісти
З такою дитиною треба працювати окремо.Зараз і так при такій програмі дітям на уроці знань дають не багато,а якщо ще цілий урок вчитель буде заспокоюватися співаючого учня то й того не буде.
Відповісти
Електрошокер в руках вчителю зніме усі проблеми.
Відповісти
Звичайно ця дитина має пройти медкоміссію і за її висновками перейти на інклюзивну форму навчання або до спецзакладу.
Відповісти
Украіна- це краіна придурків! Хто що хоче , те і робить! Культури і розуму в украінців на сьогодні - нуль ! Неначе люди подуріли- агресивні, тупі, алкозалежні, наркозалежні
Відповісти
Так ти і є один з тих придурків
Відповісти
Перекрутили як не соромно . Цей хлопчик недорозвинений і йому потрібна допомога . Краще чим допомогти давай те обгадим . Молодці патріоти .
Відповісти
До користувачів з ніками "Луцьк" та "Лучанка".
Той діагноз, який ви озвучили може встановити лише лікар - психіатр, а швидше дитячий психоневролог. Це в їх компетенції надавати допомогу дитині і батькам. А шкільний психолог тут ні до чого, такі випадки поза межами його повноваджень. Дитині може допомогти медичний психолог, який має окремий протокол індивідуальної роботи з такими дітьми.
До користувача з ніком "Ольга".
Такі смслові посили приводять у підсумку до концентраційних таборів. Спочатку будемо ізольовувати через діагнози, потім через мову, колір шкіри, зрештою дійдем до кольору очей. Не боїтеся опинитись у гетто для зеленооких? Всякі люди є, і всякітреба. Промисел Божий нам невідомий
Відповісти
Батьки цього хлопчика хочуть свою відповідальність перенести на школу та вчителів.
Відповісти
Може нам пора вчитися співжити з різними людьми?
І просто на заверешення.
Ситуація направду складна. Кожна людина (дитина) має права. Ми повинні пам'ятати, що наші права закінчуються там, де починаються права іншої людини. Батьки хлопчика мають право навчати дитину саме в цій школі і саме в цьому класі, але й батьки інших дітей мають право ( і повинні) забезпечити своїм дітям нормальні ( на їх погляд) умови для повноцінного навчання. Невирішуваність ситуації призведе до того, що батьки інших дітей почнуть переводити їх в інші класи чи, навіть, школи. І що ми отримаємо в сухому залишку? Отих недолюдей, які з електрошокерами і душею повної ненависті до своєї нації будуть тягнути нас в своє майбутнє? Іхнє "право" правіше за наше? Ні.
Співчуття, розуміння, толерантність і... віра
Відповісти
Хлопчик потребує лікування та відповідного навчання. а за це потрібно платити,і не малі кошти. Батьки ж хочуть безплатно впихнути між іншими дітьми, і зняти всю відповідальність.
Відповісти
Якщо дитина особлива і батьки не хочуть цього розуміти,тоді хай сідають зі своєю дитиною за парту і разом з учителем знаходять компроміс!Треба навчитись домовлятись спокійно!
Відповісти
Погоджуюсь. Хтось-та має пояснити батькам, як діяти, щоб соціалізувати дитину. Їх дитина -
їх відповідальність. Сподіваюсь, що є благодійні організації, які здатні фінансувати програми допомоги таким дітям.
Відповісти
соціальна служба має перевірити цю сімю, чому батьки не замаються лікуванням. і навіть вилучити дитину. Школа мала би викликати цю службу.
Відповісти
Так, це один із варіантів вирішення проблеми
Відповісти
....дядя ти дурак???
Відповісти
Є зміст у ваших словах але нема практики роботи в школі з такими неконтрольованими дітьми. Уявіть, що ваша дитина вчиться з таким учнем, а вчитель цілий урок заспокоює це дитя. День, два, місяць, другий. Які знання отримає ваша дитина і ще 20 в тому класі?
А хто поверне здоров'я тому вчителю?
Вчитель має навчати а не усмиряти дітей. Занадто багато ви хочете від того вчителя!
Відповісти
Люди обирають професію, хто за покликом серця, хто з інших міркувань. Моя професія - моя відповідальність. Вчитель навчає не лише грамоти та лічбі. Вчитель власним прикладом вчить, як поводитись у соціумі, як вирішувати проблемні ситуації, як захищатись і реалізовувати свої права. Відповідальність цього вчителя - підказати батькам, до кого звернутись за допомогою, а не пити заспокійливі ліки і закривати двері класу перед носом дитини.
Відповісти
Ви праві на всі мільйон відсотків!!! Спочатку спихають таких дітей вихователям, потім учителям. А ніхто не вчив їх( вихователів та вчителів), як правильно поводитись з особливими дітьми, адже багато педагогів закінчували вузи ще за радянських часів, або за часів незалежності, але з старими методами виховання.
Відповісти
Мій комент для Вчителя!
Відповісти
А в якому місці закінчуються права однокласників цього хлопчика?. Чи мають право ці дяти на отримання нормальної, якісної освіти? Чи мають вони право
без стресів отримати знання?
Відповісти
Вище є моя думка про права всіх і кожного. Ніхто нічиїх прав порушувати на може. Батьки хлопчика не можуть реалізовувати права своєї дитини за рахунок прав інших дітей і вчителів. Замість того, щоб знайти у школі підтримку і дослухатись порад спеціалістів, батьки пішли неконструктивним шляхом. І страждають від цієї ситуації всі, і маленьки учасники насамперед. Можливо педагоги таки проявлять свою професійну майстерність і гнучкість і віднайдуть рішення, яке задовольнить всі сторони і нічиїх прав не порушуватиме. Щиро бажаю педагогам школи сили і мудрості та вірю в них.
Ps. До цієї школи не маю ніякого відношення. Просто, як казав один кіногерой: "за державу обідно"...
Відповісти
Треба щоб батьки ще до школи виховували!!а не вчителів винними робили!
Відповісти
А батьки зразу дорослими народились і в школі їх ніхто не вчив. Замкнутий круг
Відповісти
Хлопчик має вади розвитку, які точно встановлені та зафіксовані. але батьки свідомо віддали його у звичайну школу, де немає практики інклюзивної освіти. Як вчителька може працювати з 30-ма учнями і 1-м особливим без помічниками? Ясно, що вона або кине 30-х або особливий хлопчик лишиться без уваги. В луцьку є школи для таких діток, інклюзивні класи, в 22 -й такого немає. Директор у цій школі - неймовірна жінка, яка все життя віддала дітям і даному закладу. А батько хлопчика скандали влаштовував і в 9-му садку, куди ходив його син у логопедичну групу. Бажаю всім дітям здоров'я, а батькам усвідомлення того, що дитя потребує спеціалізованої освіти.
Відповісти
і куди подінеться та директорка, коли ті ж батьки напишуть заяву у школу про створення інклюзивного класу. За законом відмовити не можна.
Дитині перш за все потрібна соціалізація
Відповісти
Так, особлива дитина має право навчатися з усіма разом. Але. Тоді треба робити так як в Європі: до таких дітей приставляється опікун-помічник, який допомагає дитині та знаходиться постійно поруч у школі. Одна дитина - один помічник від служби соц. захисту. Є можливість таке забезпечити? Ні. Тоді чому ці функції повинен виконувати вчитель?
Відповісти
Мене надзвичайно засмутив той лемент, який піднявся навколо 22 школи і неслухняної учня.
Я хочу описати своє відношення до цієї школи, до педагогічного колективу і ставлення у цій школі до «інших дітей».
Я ходила у дану школу з 1-го класу, але у 10 років. тобто у 5-му класі, через хворобу мені довелось пропустити 4 місяці навчання. І повернувшись до школи, нам було запропоноване навчання на дому «індивідуальне». Але ми вирішили, що я буду ходити до школи і відвідувати уроки разом з усіма дітьми.
На той час, директором школи був Ольхович Василь Олексійович, завучем Кучер Лариса Віталіївна не знаю, як вони готували учнів і вчителів, що до них прийде дещо інша Лєна, не та, яку вони бачили 4 місяці тому. Але коли я повернулась до школи жоден вчитель, ані один учень не висловив своє «Фее..»стосовно моєї поведінки, ані до мого фізичного стану ..взагалі не було жодного докору в мій бік, я була така, як усі- прийшла без форми пішла писати пояснювальну записку, хоча були й привілеї я не виходила до дошки, а відповідала з місця і відповідно могла підглянути у зошит, або почути підказку))), ще перший рік я не писала взагалі, але при цьому я сиділа уважно слухаючи і нікого не відволікаючи, а це було ой, як не легко через те мала декілька зауважень у щоденнику за розмови на уроці за які відповідно отримувала повчання вдома від батьків,
Індивідуальні уроки проводились під час фізичного виховання і праці, ще також забирали з певних занять. Спочатку вчителі роз’яснювали предмет і записували, пізніше, коли я навчилась писати лівою рукою вже занотовувала сама.
Не було легко, ні батькам, які спочатку відпрошувались з роботи і завозили мене у школу, ані вчителям, яким приходилось пристосовуватись до мене, потрібно було знайти підхід, зацікавити, знайти можливість, щоб я працювала на уроці з всіма і , щоб всім було комфортно і терпінння, багато терпіння(особливо стосується точних наук), тактовність, гуманність і ще багато рис для того, щоб побудувати навчальний процес правильно.
Я готовилась і здавала екзамени у 9 –му класі так, як і всі, після закінчення 11 –го здавала ЗНО і вступила в університет.
Я згадую шкільні роки з неймовірним трепетом у душі всіх вчителів, які вклали у мене частинку себе, своєї душі і розуму. Я з усмішкою згадую учнів школи і однокласників, життя в школі і поза нею загартували мене до життя в соціальному середовищі.
Відповісти
До "учениця школи"
Ти молодець!!! Успіхів тобі у житті!!!
Відповісти
Так це велика проблема батькіа і школи.Дитина хвора-це явно. Вона повинаа вчитися у спецшколі.Вчитель не повинен таку дитину вчити тому,що мають бути спеціалісти, а ти більше заважати вчитися іншим дітям,він же заважає і вчитель змушений його вчити окремо .Він не повинен вчитися у звичайній школі.
Відповісти
це ви хвора!
дякуйте Богу що у Вам не довелось стикнутись з такою бідою.....в чому та дитина винна??!! чому її відразу гнобити...??!!
Чому б Вам не пояснити своїм дітям що не всім пощастило народитись здоровими ,слухняними і без вад...що потрібно відноситись з розумінням,потрібно допомагати їм ,навчати своїм прикладом!

Простіше всього відхреститись...тому що для Вас це далеке і чуже .....але памятайте що життя може змінитись що миті...

Відповісти
Як пояснити іншим дітям, що він особлива дитина і така його поведінка допустима? Адже діти дивляться одне на одного і копіюють те, що роблять інші( сама мама і
тому знаю, про що кажу). У нас в класі є така дитина. І тому вчитель замість того, щоб проводити урок, заспокоює дитину, яка б"ється головою в стіну,кОпає чужі
портфелі, піднімає і кидає парту!!!тому, що хтось засміявся, а він сприйняв це як насмішку у свій бік. НАШІ ДіТИ БОЯТЬСЯ СМІЯТИСЯ! Це НОРМАЛЬНО!!!???
Відповісти
Правильно робить... Чому ваші "нормальні" діти дозволяють собі насміхатись над вадами інших, слабких ....
Ця дитина захищається таким образом!Значить у неї вже психологічна травма повязана з насмішками однолітків...
Навчіть дітей милосердю....вони люблять тварин а людей не здатні!
Такими злими їх робить оточення"!
Відповісти
Я з вами згоден якщо цю думку розсповсюджувати то частина людей стануть кращими ніж є.
Відповісти
Цей хлопчик ходив з моєю дитиною в садочок і все було добре! Він виступав на святах. Нормальна, адекватна дитина.
Відповісти
знову перечитала коментарі. Совок безпросвітний... Нетерпимість, нелюдяність, небажання будь-що змінювати (себе насамперед), виходити із зони комфорту.
дирекція зобов'язана створити інклюзивний клас і надати асистента
Відповісти
Всі хто тут коментують цю ситуації і є самі неадекватними.
Ми всі люди і індивідуальні, Бог цього хлопчика зробив таким яким він зараз є.
Якщо ви будете так реагувати на нього і йому "так допомагать" ти і він станете гіршими за людьми ніж є.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні