На Волині – десятки нелегальних заправок, які щохвилини можуть вибухнути. ВІДЕО

0
7
На Волині – десятки нелегальних заправок, які щохвилини можуть вибухнути. ВІДЕО
На волинських теренах вже довгий час працює «сіра схема» реалізації контрабандного пального. В непримітних закамарках спритники встановлюють невеликі контейнери, а з них продають дизпаливо сумнівного походження. Ніяких сертифікатів, дозволів чи касових апаратів – про якість пального можна судити тільки за словами операторів заправок.

Подібні нелегальні заправки журналісти видання «Волинь24» виявили у Луцьку, Ковелі, Володимирі, Рожищах, Ратнівському і Любомльському районах.

Читайте також: Запальна контрабанда, або Чому в Україні працюють незаконні «наливайки» пального? ВІДЕО. РОЗСЛІДУВАННЯ

Кожного ранку десятки маршруток, машин таксі і вантажівки шикуються, щоб заправитись. На нелегальній заправці приваблива ціна – літр солярки коштує на 5 гривень дешевше, ніж на офіційних заправках, де заправляють вже по 30 гривень за літр.

Окрім відсутності документів власники так-званих контейнерних заправок порушують протипожежні правила. За законом подібні «наливайки» дозволяється встановлювати тільки на території стаціонарних заправок на період часу, поки вони не працюють.

Але розташовані часто біля адміністративних будівель і офісних центрів «заправки контейнерного типу» не мають поряд джерел води, запасів піску, вогнегасників, лопат, багрів і іншого протипожежного приладдя.

Одна така установка може вміщати в себе більш ніж 10 кубометрів палива, і один необережний курець може перетворити навколишні будівлі в палаюче пекло.

«Відповідно до вимог правил протипожежної безпеки в Україні є таке поняття «пересувна автозаправна станція». Вона повинна мати відповідні написи на бортах автомобіля і це має бути єдиний заводський комплекс. Небезпека не в тому, що паливо там зберігається, а в тому, що можуть бути порушені правила при наливі чи переливі пального. Може виникнути якась іскра в результаті електростатичних явищ або просто від порушення правил користування відкритим вогнем. Наприклад іскра від запальнички чи недопалок хтось може кинути. Судячи з того, що поряд знаходяться будівлі і транспортні засоби, тому що у разі пожежі буде утруднений доступ пожежникам до джерела вогню, ускладнена евакуація автомобілів», – прокоментував можливі наслідки такого злочинного недбальства керівник прес-служби ДСНС у Волинській області Володимир Нестеров.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні