Новини

Експерти попереджають про загрозу активності ВІЛ

Британські експерти попереджають про світову загрозу відновлення активності захворювання ВІЛ.

Вони пояснюють, що зменшення фінансування цього напрямку в останні роки ставить під загрозу зусилля щодо боротьби з цією хворобою, - передає ВВС Україна.

Експерти медичного видання The Lancet вважають, що сьогодні світ більше не прагне подолати пандемію до 2030 року - таку ціль погодили раніше країни-члени ООН.

У зв'язку з цим вони закликають до невідкладних змін у сфері лікування та контролю цього захворювання.

В останні роки фіксували зниження рівня захворюваності. Проте експерти вважають, що падіння цих показників відбувається дуже повільно.

Хоча рівень ВІЛ-інфікування в цілому знизився, він залишається стійким в маргінальних групах, серед молоді, особливо серед жінок, та в країнах, де поганий доступ до лікування цієї хвороби.

Експерти кажуть, що фінансування цього напрямку протягом останніх років лишається незмінним - 14,7 млрд фунтів, а це на 5,4 млрд менше необхідного для досягнення цілей.

Президент Міжнародного товариства з дослідження ВІЛ, професор Університету в Кейптауні (ПАР) Лінда-Гейл Беккер зазначає: "Попри значний прогрес у відповідь на ВІЛ, ситуація в останні десять років у стані стагнації.

"Необхідно посилити цю роботу, адже ми маємо подолати цей виклик для здоров'я та добробут мільйонів людей", - додає вона.

Експерти також закликали до більш тісної співпраці між спеціалістами в галузі охорони здоров'я для покращення способів лікуванням ВІЛ.