Новини

Чи підтвердили коронавірус у лучан, яких госпіталізували із важкою пневмонією

У двох пацієнтів Луцької міської лікарня, яких госпіталізували із пневмонією, експрес-тести на коронавірус показали негативні результати.

Про це у коментарі ІА "Конкурент" повідомив заступник головного лікаря Андрій Смольянінов, пише "Район.Луцьк".

"На сьогоднішній день у лікарні перебуває двоє пацієнтів з пневмонією. Рентгенологічна картина дозволяє запідозрити їх вірусне походження. Пацієнтам при поступленні було виконано експрес-тести – результати їх негативні. Ситуація повторює так, як і у випадку з директором нашого закладу. Заклад діє відповідно до розробленого алгоритму на випадок госпіталізації пацієнта з можливим ризиком інфікування COVID-19", – прокоментував лікар.

Пацієнти госпіталізовані в окремі палати, взято матеріал для проведення ПЛР. Волинська обласна клінічна лікарня та Волинська обласна інфекційна лікарня погоджують перевід цих пацієнтів лише після позитивного результату ПЛР.

"Хочу додати, що публікації в окремих ЗМІ та дописи у мережі фейсбук із звинуваченнями у бік директора нашої лікарні, думаю, пов'язаний з психологічним напруженням у суспільстві та особистою зацікавленістю окремих осіб", – зазначив Андрій Смольянінов.