Новини

Зеленський повіз на Донбас послів G7, щоб вони особисто побачили агресію з боку РФ

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит на Донбас разом з делегацією іноземних дипломатів. Совість була зроблена для того, щоб показати послам Великої сімки реальну ситуацію в гарячій точці України та продемонструвати наслідки російської агресії.

Пише ASPI.

Про це повідомив віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі телеканалу "Україна 24". За словами Рєзнікова, метою Зеленського було показати, що війна на Донбасі є проблемою не тільки України, а й усієї Європи.

"Це було зроблено для того, щоб світ знав, що на сході Європи йде війна, розв'язана Росією. Кожен раз, кожною можливістю ми користуємося, щоб продемонструвати нашим західним партнерам, що насправді відбувається. Це головна мета візиту Зеленського на Донбас", - сказав Резніков.

Раніше Олексій Резніков повідомив, що жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей повинні в майбутньому визначитися зі своїм громадянством. Після повернення Донбасу під контроль Києва його жителям доведеться зробити вибір на користь українських, або російських документів.

Також Олексій Резніков заявив, що Росія скористалася пандемією коронавірусу для погіршення комунікації ОРДЛО з Україною. Наприклад, РФ максимально ускладнює рух через КПВВ.