19 жовтня, 2018, 19:43

Бродячий цирк у Луцьку: влада зав’язує собі очі, щоб не бачити проблем?

Бродячий цирк у Луцьку: влада зав’язує собі очі, щоб не бачити проблем?
Днями лучани стали свідками експерименту. Чотири високопосадовці Луцької міської ради повдягали пов’язки на очі і так провели цілий робочий день.

Що перейнялися проблемами людей з додатковими потребами – схвально, але те, що на камеру самі собі повдягали на очі пов'язки – вважаю блюзнірством. Можливо, я гостро реагую на подібні речі через те, що разом із сестрою понад 20 років доглядаємо маму-інваліда І групи. Держава про таких мало дбає, і їм потрібна наша допомога та увага.

У чому полягає блюзнірство? Вважаю, що за лаштунками цього проекту криється звичайний політичний піар із власноруч одягненими пов'язками на здорові очі. Іншим разом можна позатикати вуха вощиною, або, скажімо, прив'язати до ноги милицю…

Проблеми незрячих відомі їм самим. А тому перелік питань у вигляді заходів повинен лягти на стіл посадовцям, а робочий день, проведений у пов'язках, варто потратити на їх вирішення, а не влаштовувати бродячий цирк.

Владні особи могли б у свій робочий час того дня подивитись на проблеми міста зрячими очима, без пов'язки: сучасного медобладнання в міських закладах охорони здоров’я катастрофічно бракує, постійні черги, а кошти, які на нього збирають у вигляді «благодійних внесків» розкрадаються, хворі весь час в пошуках коштів на лікування; маршрутки – просто жах, задимлені, понівечені; сморід у місті тощо.

Владі треба відповідальніше ставитися до вимог лучан, які вони пишуть у петиціях, а не займатися відписками. Тому що це призводить до людської біди, як, скажімо, травмування автомобілем на переході біля гімназії №4 письменника Володимира Лиса. Я ще місяць тому попереджав про небезпеку саме на тому місці, і громада підтримала мою петицію про встановлення захисних парапетів для пішоходів та обмежувачів руху. Натомість отримав відписку.

Хто наступний? Чи ми хочемо дочекатися повторення харківської трагедії у Луцьку? Якщо ці проблеми не можете вирішити, то хоча б пофарбували б обшарпані парапети біля 4-ї гімназії у самому центрі Луцька до Дня Незалежності та Дня міста.

І цей перелік безгосподарності можна продовжити. Але простіше на ці проблеми зав'язати очі.

Тож за гуманітарну ідею і зміст – «п'ятірка», а за форму її практичного втілення – нічого додати.

І це не політична критика, це реакція нормальної людини на ненормальний стан речей. Бо ми тут живемо.

А владцям варто задуматись.




Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але молодець!
Відповісти
Абсолютно точно підмітив. Піццот плюсів Глазунову. У Брайля є полотно "Сліпі поводирі сліпих". Тільки там справжні сліпі, а тут - морально, політично і ідеологічно.
Відповісти
Як ініціатор соціального експеременту "Відчуйте життя в темряві" авторитетно заявляю, що це не самі собі чиновники наділи пов'язки, а ми попросили і зініціювали цей проект і будемо його продовжувати і надалі, не зважаючи на вашу істерику. Не хотів про це писати, але напишу: одного разу я написав особисте повідомлення пану Глазунову і дзвонив йому на особистий номер як до керівника фонду як він каже благодійного і шо ви думаєте він відповів?
Відповісти
Не згідний з Дмитром. В який ще спосіб донести чиновникам інформацію, як не дати відчути проблеми на власній шкірі? Цей експеримент ініційований самими незрячими і тому їм вирішувати, як краще.
Відповісти
"Надіти" можна презерватив - так кажуть в Любешові. А пов*язку - одягнути. І тут йдеться не про повязку, а про те, що "сліпого" Поліщука вже два роки ведуть до влади. Ткачук, якщо ти козел, то не втручайся в розмову. Будеш виглядати розумнішим. Мовчанка - золото.
Відповісти
Ткачук, зайди в касу укропу і заслужено отримай свої 30 срібників.
Відповісти
Щоб критикувати інших, потрібно самому бути порядним.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні