--> По-сталінськи, або Чому Вахович йде між краплинками | Волинь 24 - новини Волині та Луцька
03 березня, 2020, 10:11

По-сталінськи, або Чому Вахович йде між краплинками

По-сталінськи, або Чому Вахович йде між краплинками
Думали-думали і придумали.

Суд заборонив продавати приміщення книгарні «Освіта» в Луцьку. Не можна продавати книгарні і квит. На те є Указ Президента, хай і не сьогоднішнього. На те є чинний Закон «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок».

Але…

Якщо у приміщенні нема книгарні, то ми ні указів, ні законів не порушимо. Пам’ятаєте сталінське: «Є людина – є проблеми. Нема людини – нема проблем»?

Книгарня збиткова! Аж на 95 тисяч гривень за рік! Ой, леле! Аж на 95 тисяч! А за чотири роки – «аж » на 211 тисяч!

«Волиньприродресурс» завершив 2017 рік з 1 мільйоном 685 тисячами гривень збитків, у 2018-му їх було вже 3 мільйони 476 тисяч, але його не ліквідовують. А книгарня просить в обласної ради 560 тисяч гривень на покриття збитків за 4 (!) роки й на розвиток. Отже, її треба ліквідувати.

Але як ліквідувати? Це ж шум журналюги піднімуть, як дізнаються!

Легко. Наказати директору книгарні самознищитися. «Подайте прогнозовані витрати КП «Освіта» при закритті» – і буде вам щастя».

Подала. А ми – хлоп і проєкт рішення: «… враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст, області від _____ 2020 року №_____...». Дарма, що комісія облради не засідала, розгляне «заднім числом», а ми рішення, як «технічне», без обговорення ухвалимо.



«Ви юридично неграмотні», – переконувала мене керівниця пресслужби Волиньради Оксана Лукашук, коли ми оприлюднили інформацію про появу цього проєкту на сайті облради, де суб’єкт подання – голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

«Так роблять усі обласні ради. За 20 днів до сесії вносять проєкти рішень, а тоді їх розглядають комісії», – запевняла голова Волиньради Ірина Вахович. Ну дуже їй не сподобалось, що я виніс у заголовок: «За знищення луцької книгарні «Освіта» взялася голова Волинської обласної ради».

«Те, що Вахович внесла цей проєкт, не означає, що вона його підтримує, – пояснювала Лукашук. – Такий порядок. Вона вносить проєкти, які готує апарат».

Всі проєкти готує апарат. Навіть ті, які подають депутати чи облдержадміністрація.

То невже апарат Волинської обласної ради сам додумався ліквідувати «Освіту»? Директор книгарні листа з таким проханням не писала. У листі зазначено: «Дирекція комунального підприємства «Освіта» просить Вас виділити кошти через Програму…». Але слів «для закриття» чи «для ліквідації» в ньому немає. Є прогнозовані витрати при закритті, які Ваші, Ірино Михайлівно, підлеглі попросили директора книгарні вирахувати.

А Ви – бах і проєкт «Про ліквідацію комунального підприємства «Освіта». «На прохання трудящих», – ще забули дописати.

Бо дуже зачекався покупець «Планети», поки Ви йому «Освіту» на аукціон виставите?

Регламент Волинської обласної ради сьомого скликання дає Вам необмежені можливості вносити проєкт рішення і пізніше визначеного терміну. Бо є у Регламенті чарівні слова «як правило». А ще чудова стаття 16: «У разі необхідності пропозиції до проекту порядку денного чергової сесії обласної ради можуть бути внесені й після закінчення терміну подання пропозицій, визначеного цим Регламентом».

Але Ви не скористалися своїм правом і, як на мене, обов’язком детально вивчити це питання, запросити до себе в кабінет директора книгарні, дізнатися, чому виникли збитки, поговорити про майбутнє книжкового магазину. Бо його майбутнє вже визначене?

І насамкінець. Путін, як вперше став президентом Росії, виділив з держбюджету «Мосфільму» 1 мільярд доларів. І в 2014 році цей проєкт спрацював: кіно так промило мізки росіянам, що вони пішли встановлювати в Україну «рускій мір».

А ми на українську книгарню 95 тисяч на рік не маємо. В українському місті Луцьку? Чи вже не українському?

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раджу шанувальникам книги зв’язати не читаючу Вахович путами по руках і ногах і в такому вигляді у вересні відвезти на щорічний міжнародний книжковий форум у Львові. Щоб вона, грішниця, побачила на власні очі Свято Книги. Це 100 тисяч привезених на нього книг, з котрих щонайменше 10 тисяч - нові видання. Це до ста тисяч відвідувачів впродовж 4-х днів, кожен п’ятий з яких залишає експозицію з придбаною книгою, це 700 зареєстрованих книговидавців, 400 журналістів, 150 волонтерів, 800 програмних заходів (фестивалі, презентації, церемонії, форуми, візити), 250 автограф-сесій. А ще – 20-25 держав світу – від Польщі до Іспанії, від Нової Зеландії до Великобританії.
Ця «доктор наук» не розуміє, що книга потрібна для того, щоб повернутись до гуманітарної освіти. Книга (без перебільшення!!!), кує людський капітал. Будь-яке управлінське рішення в соціумі на рівні держави – це гуманітарні технології. Сьогодні в українському уряді вони відсутні з причини набору туди випадкових, нікому не відомих людей, які пройшли «курс навчання за кордоном». Якщо рішення цих «менеджерів» помилкове, руйнування, які приходять за цими «рішеннями», катастрофічні. Сьогодні вибирають в уряд нових «ефективних менеджерів» - з тих же «слуг». І знову - для руйнації держави. «Підгодовують» і посилюють негативні явища в цілому в гуманітарній сфері країни два фактори – розмивання системи цінностей і неадекватна державна політика ваховичів. Ці два фактори підвели книжкову торгівлю до повної деградації. Ці ваховичі нагадують людей з обмеженими можливостями – розумові інваліди у візку.
Відповісти
Респект.Все вірно і влучно сказано!
Відповісти
Як на мене, то причиною знищення книгарні є не безпосередньо Вахович, а система, до якої вона належить. Точніше, є її гвинтиком. Цю систему можна сміливо назвати товариством торгашів. Торгаші книг не читають, бо все знають наперед. Для торгаша що книга, що пара шкарпеток, що пляшка горілки є одним і тим самим. То є товар, який може принести прибуток, тобто матеріальну вигоду. Якщо на горілку та шкарпетки попит вищий, а він завжди вищий у погано освіченому суспільстві, то торгаш закриє книгарню, через її збитковість. Хто мав би стати на захист «Освіти»? Мабуть голова постійної депутатської комісії «З питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї , молоді, спорту та туризму» Волинської обласної ради – доктор економічних наук Любов Ліпич, людина зі СНУ імені Лесі Українки та УКРОПу імені олігарха Коломойського. В своїй депутатській автобіографії пані Ліпич не пропустила можливості подати повну назву навчального закладу, в якому здобула свій економічно-інженерний диплом. Зверніть увагу – «Львівський ордена Леніна політехнічний інститут імені Ленінського комсомолу». Далі ідуть члени цієї комісії. Секретар – Олександр Курилюк – політик, чиновник", радник голови правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». У 2006-2007 рр. – керівник апарату Волинського обласного відділення Партії регіонів. За часів президентства Януковича визначав гуманітарну політику у Волинській області. Валерій Дунайчук – медик. За часів Гунчика був головою Камінь-Каширської РДА. Галина Йовик, географ, від партії «Батьківщина». Віталій Кварцяний – УКРОП, футболіст. Валентин Кошельник – колишній військовий, спортсмен, колишній член партії Яценюка, сьогодні член партії Палиці «Тільки разом». Петро Савчук – фахівець з трудового навчання, тепер професор, обраний від УКРОПу. Михайло Сколюк – вчитель, чиновник, між 2010 та 2014 в епоху Януковича був першим заступником Локачинської РДА. Робіть висновки, пані і панове.
Відповісти
Жах!!! Одне сміття... Кварцяний (в своєму прізвищі робить дві помилки, словниковий запас - 200 слів, з них 150 - відбірний мат)), Кошельник з пластмасовими мізками, Курилюк (з смітника януковича). А хабарниця ліпич? На ній немає де тавро поставити за хабарі. Ліпич - це ганьба міста, це брудна пляма на волинській освіті. Це гнійна рана на дупі університету.
Відповісти
Все, як у Глібова: Одна нікчемна шкапа (Ліпич), і два стареньких цапа... (Кварцяний і К).
Відповісти
укроп-це бурян, який придушив Луцьк та всю Волинь.
Відповісти
Дев’ятого березня під час вручення шевченківської премії Зеленський несподівано схвально зацитував Уїнстона Черчилля, який під час Другої світової війни відмовився скорочувати фінансування культури Британії. Це в той час, коли британська армія особливо гостро потребувала коштів. Це рішення прем’єр Черчилль пояснив тим, що за відсутності британської культури втрачається сенс утримання війська, яке боронить від ворога британську націю, стрижнем якої є її культура. В такий спосіб Зеленський спробував пояснити своє позитивне ставлення до української культури. Впродовж останніх президентських виборів команда Палиці в особі УКРОПа ревно підтримувала Зеленського. То зараз, якщо ця команда, най під назвою «Тільки разом», від нього не відцуралась, то мала б відмовитись від знищення книгарень в центрі Луцька, попри те, що члени команди її ніколи не відвідували. Не зважаючи на палку любов Палиці до футболу, він мав би, якщо не зрозуміти, то принаймні повірити Черчиллю та Зеленському. Або йому доведеться розділити славу Герострата. Був такий «герой» в Давній Греції. Герострат дуже хотів стати всесвітньовідомим, але не володів для цього відповідними талантами. Тому, керуючись своїм життєвим досвідом, спалив Храм, завдяки чому довіку увійшов в людську пам'ять. За Палицею вже є одна така подія. Варто зупинтись.
Відповісти
Замість оточити головний корпус університету книгарнями, антикварними, букіністичними магазинами, салонами з продажу творів мистецтва, торгаші розкручують прибуткові точки. Ідея заробити на книгарнях для придбання квартир ветеранам АТО є нікчемною. В Луцьку є небідні забудовники. Невже важко переконати їх подарувати по дві квартири в кожному новозбудованому будинку ветеранам війни. Палиця не бідна людина. Його друг Коломойський не бідує. Його «опонент» Івахів могли б щось подарувати ветеранам. Завдяки ветеранам, волонтерам всі українські небідні мають можливість лишатись небідними. То ні, руками Ліпич, Вахович, розумового футболіста знищують книгарню, замість дати грошей на її капітальний ремонт та підтримку.
Відповісти
що ви подарували? чого забудовники мають дарувати? скільки гастарбайтерів які роками за кордоном комусь хоч гривню подарували? ніхто податки з них не заплатив - ні зтих хто в Польщі на трускалках, ні з тих хто роками строїть дачі ФСБшникам у Підмосков"ї. А Вам постійно хтось щось винен. Землю кілька хитрожопих атошників, які очолюють спілки, продали львівським пройдисвітам і нашим блатним біля Світязя взявши її на атошників. Там хтось щось заплатив? Може крім Черчіля почнемо і Кенеді цитувати? П.С. І я не захищаю ні Палицю, ні Івахіва. Просто хочу бути справедливим до всіх
Відповісти
Не можливо бути справедливим до всіх. Бо як, наприклад, бути справедливим до засудженого злочинця та одночасно до судді, який виніс вирок цьому злочинцю. Хіба що вирок визнати справедливим, але від покарання звільнити та відшкодувати засудженому матеріальні та моральні збитки??? Луцькі забудовники не бідують і не завжди вони отримують прибутки від чесного бізнесу. Заробітчанами стають не від ситого життя, а від того, яке сформували в нашій країні урядовці з олігархами. Атошники, якщо вони таке вчинили, то завдяки «мудрому» урядуванню місцевих чиновників і навіть місцевих депутатів, які вирішили знищити книгарню не для забезпечення ветеранів квартирами, а для вирішення чиїхось бізнесових інтересів. На цей книжковий магазин місцеві ділки ще на початку 90-х минулого сторіччя заглядались. І ось людина Палиці на прізвище Вахович знайшла спосіб обійти закон та інтереси лучан. Чи до неї, точніше до її оборудки, також треба застосувати принцип справедливості???
Відповісти
У відповідь на конструктивну критику пані Вахович виступила по "Аверсу" і розповіла про те, як вона своє життя "...перетворила на постійну роботу". І на так званий дрес-код наплювала: вилізла на екран в штаняках. Нічим особливим ця жінка (не обтяжена інтелектом), не вирізняється. Просто, як-небудь виконує свої обовязки і нічого особливого собою не являє. Та і, взагалі, в таку сумну годину в світі і в нашій державі вилазити з такими "проблемами" до людей?.. Підкреслити свій розум і свою роль в соціумі?.. Похизуватись?.. Перед ким? Сумно і огидно.
Відповісти
Чи може людина,яка не здатна навести порядок в своєму особистому житті,прагнути до порядку в області?Як може людина,що розбиває чужі сім'ї, вихвалятись своїми досягненнями?Як може голова Волиньради співчувати чи допомагати людям,коли сама відбирає батька в неповнолітніх дітей?Що може навчити студентів така "професорша",якщо сама скаче по чужих ліжках?Невже в області не знайшлося порядних людей на таку посаду?Чи волиняни не заслуговують гідних керівників?Будь-яке хамство не прикрашає нікого.Хамство від представника влади-тим більше."Хамський сленг"публічних осіб ніколи не був і не буде нормою в цивілізованій країні.А яку країну будуємо ми,"тільки разом" з такими "ваховичками"???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні