Хто мені заборонить віддати дитину в гімназію? - луцький викладач про школу за пропискою

14
13
Хто мені заборонить віддати дитину в гімназію? - луцький викладач про школу за пропискою
Викладач Луцького національного технічного університету Дмитро Авраменко обурився тим, що цього року дітей в перший клас прийматимуть у школи, до яких вони «приписані».

Про це освітянин розповів інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у 2018 році в перший клас дітей прийматимуть за «пропискою». Потрапити ж у гімназії і так звані «елітні» школи можна буде лише за умови, що там залишаться вільні місця.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У перший клас за пропискою: як на Волині потрапити в бажану школу

«Я прагну, щоб моя дитина здобувала якісну освіту в Україні, щоб вона навчалась в найкращій школі. Цього року моя донька піде в перший клас. І от дивлюсь я рейтинг ЗНО і бачу, що найкращі – це школи №18, 21, 14, 4. А тепер виходить, що я не можу віддати дитину в якусь з них», - обурюється викладач.

«Приписані ми до 20 школи. Але я подивився, що вона дуже низько в рейтингу, що там дуже низький рівень навчання. І мене, виходить, змушують віддати свою дитину туди? Хто має таке право?» - додає Дмитро Авраменко.

З його слів, будь-які обмеження провокують корупцію. Освіта - не виняток.

«Чим погано, що школа відбирає сильніших, проводячи конкурс? Чим погано, що батьки приділяють дитині час і займаються з нею, намагаються дати їй якісну додаткову освіту? Що за зрівняйлівка?» - наголошує батько майбутньої першокласниці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В усіх гімназіях гімназійними є 5-11 класи, а початкова школа особливого статусу не має. Відбір проводиться у 5 клас, тоді і можна перевести дитину у гімназію чи ліцей.
Відповісти
Повторюйте це собі частіше
Відповісти
Теоретично так, а практично????!!!
Відповісти
Вжe сто раз писали, що можна писати заяву, просто будe жрeбій між бажаючими бeз прописки.
Відповісти
А якщо не пощастить? Що це за фокуси?
Відповісти
Дядя, в нас школи фінансуються державою, і тому держава має право встановлювати правила розподілу дітей. Хочеться для своєї дитини кращої освіти ніж в інших дітей - платіть серйозні гроші і віддавайте в приватну школу! Ато порозводилось любітєлєй халявки за чужий рахунок.
Відповісти
а не правдоруб
Відповісти
То чому ж та сама держава не встановлює рівенство забезпечення шкіл. Одним все, і компютерні класи і інтернет і інтерактивні доски з поаншетами а іншим шиш. Щось ви про це мовчите, тобто одним унівеститети а другим бурси, робоча сила для панів.
Відповісти
4а гімназія нище 20ї школи. Батьків доїть дирекція , а дітям вимагають репетиторів наймати.
Відповісти
Дитина навчається в 4 школі, ніяких репетиторів не має.Відмінни ця!
НІ РАЗУ НІХТО НЕ ЗАЇКНУВСЯ ЩОСЬ КОМУСЬ ПЛАТИТИ
Відповісти
Треба як медреформа - гроші йдуть за школярем. Тоді погані школи закриють взагалі.
Відповісти
В 4 школі було багато хороших вчителів, але були і такі, які на уроках поливали вазони, а оцінки ставили тим, хто заплатить. А директор школи - це взагалі окрема історія, гроші викачує з батьків за все що тільки можна. Поки директором працює Мисковець б свою дитину туди не віддавала, риба гниє з голови.
Відповісти
4 школа дійсно була хорошою коли директором ще був Поліщук. Після приходу Мисковця почалися тільки збори коштів: кожен місяць у фонд школи, фонд класу, а в кінці року окремо ремонт якогось класу, в якому ми ніколи не вчились, окремо ремонт коридорів, туалетів(на їх ремонт гроші з фонду школи не йшли), купівля тюлів, штор, заміна вікон і т.д. і т.п. А якщо ми хотіли, щоб в класі якому вчились було комфортно, то треба було окремо здати гроші на його ремонт. Вчителі, як і в будь-якому закладі були різні: і хороші і не дуже, а от про директора негативні спогади.
Відповісти
Важлива не школа,а переший вчитель,який дістанеться дитині і батьки,скільки видатних людей дало нам,наприклад село,де є звичайні школи, і умови там навчання не найкращі, а з села і науковці,і політики(навіть президенти),і відомі артисти,так що плекайте своїх дітей найперше вдома,апотім і школа і т.д.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні