На «СКФ Україна» стартував процес «Кайдзен ідея»*

1
4
На «СКФ Україна» стартував процес «Кайдзен ідея»*
Чи є у нашому місті мешканці, які не знають про підприємство «СКФ Україна»? Адже СКФ – беззаперечний лідер в галузі виготовлення підшипників та їхніх компонентів.

Завод має багату історію. Але ніщо не стоїть на місці, і працівники компанії це чудово розуміють. В травні 2017 року на підприємстві «СКФ Україна» стартував процес подання пропозицій з покращення (Кайдзен ідея).

У широкому значенні – це філософія постійного вдосконалення.

Перші ідеї з вдосконалення та їхні ініціатори були відзначені минулої осені в рамках святкування Дня Сім’ї на ПрАТ «СКФ Україна».

Лучанин Ігор Трач працює на заводі інженером-технологом. Він запропонував та втілив у життя сім нововведень, які вже дають позитивні результати у роботі.




«Перша ідея – балансувальний пристрій. Завдяки ньому ми збільшили продуктивність шпинделя у п’ять разів. До впровадження ідеї ми змушені були часто його ремонтувати. Зараз лише раз на п’ять місяців», - розповідає Ігор. Зрозуміло, що завдяки цьому покращенню ми зменшили затрати на ремонт і простої обладнання».

Також, інженер розповів про наступну ідею – датчик протоку.



«У наших підшипників є високі вимоги до якості та рівня чистоти. Ми змушені їх мити. Аби забезпечити постійний потік миючої рідини, я запропонував встановити датчик протоку».

Третя ідея – поглинач удару. У підшипників є високий рівень вимоги до шуму та вібрацій. Часто продукція страждає при транспортуванні, аби уникнути збитків, ми встановили поглинач ударів.

Четверта – електронний архів. Раніше уся технологічна документація підрозділу, в якому працює Ігор, була у паперовому вигляді, але завдяки його ідеї усю інформацію упорядкували в електронний формат.

П’яте нововведення – скриньки для браку. На кожному робочому місці встановили спеціальні скриньки червоного кольору з замком для браку, аби уникнути потрапляння неліквіду до готової продукції.



Шоста ідея – транспортні шляхи. Раніше вони були розташовані незручним чином для оператора. Зраз ми облаштували більш економічне та функціональне робоче місце для працівника.



Сьома ідея – 3D принтер. Ця техніка широко застосовується у наш час і найбільшою його перевагою є собівартість матеріалів та час необхідний на виготовлення деталі.




«Наведу приклад. До моменту, поки ми придбали 3D принтер, закупляли деталі по 301 гривні, яку ми очікувати 60 днів. Зараз завдяки принтеру собівартість деталі 80 копійок, час виготовлення - 10 хвилин. Або деталь вартістю 3700 гривень, на яку чекали 2 місяці, завдяки принтеру тепер ми маємо за ціною 32 гривні і 3 години часу», - ділиться Ігор.

За словами начальника групи шліфувально-складальних каналів №2 Андрія Грисюка, ідей у працівників ПрАТ «СКФ Україна» дуже багато. Концепція Кайдзен допомагає зрозуміти, що потрібно поступово робити маленькі поліпшення. Але постійно.

«Ефект є однозначно. Ми набагато швидше почали працювати та реагувати. Маленька деталь може зупинити роботу цілої лінії, це великі втрати. Ми боремось з ними та вдосконалюємось, люди самі впливають на економіку та покращення».

Кожен працівник ПрАТ «СКФ Україна» має змогу подавати свої ідеї та заробляти бонуси, які будуть конвертуватися в подарунки: подарункові сертифікати, флешки, ручки для планшетів та кружки.

Ідеї можуть бути різноплановими: від покращення роботи обладнання до вдосконалення організації та ергономічності робочого місця, що може вплинути на підвищення ефективності роботи в цілому.

Таким чином, запроваджуючи даний процес на підприємстві, керівники заводу активно залучають працівників до подання власних ідей по вдосконаленню, заохочують та мотивують їх, спонукають до роботи в команді.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю багатьох хлопців з СКФ і вони розповідають що на цьому заводі цікаво працювати, є можливості для ініціативи та й зарплати набагото вищі ніж у нас. А ще говорять про гарну робочу атмосферу і повагу вищого керівництва до рядових працівників, що є рідкістю у наші дні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні