Хоче назад у мерію: скандальний Рачков знову подав до суду

3
3
Хоче назад у мерію: скандальний Рачков знову подав до суду
Екс-заступник луцького міського голови Олександр Рачков, якого підозрюють у хабарництві, вдруге звернувся до суду, аби поновитися на посаді.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду.

Уперше Олександр Рачков подав позов 27-го червня. У ньому екс-заступник просив визнати протиправним та скасувати рішення про його звільнення і, відтак, поновити на посаді.

Однак позовну заяву суд залишив без руху. Причиною цьому назвали відсутність у заяві Рачкова реєстраційного номеру облікової картки платника податків, ідентифікаційного коду юридичної особи, номери телефонів позивача та відповідача, а також адреси електронної пошти.

Зазначили також, що позивач відповідним чином не засвідчив подані копії документів.

Після цього суд надав десять днів для усунення усіх вище вказаних недоліків.

Олександр Рачков вирішив скористатися таким правом. І вже незабаром подав нову редакцію позовної заяви.

Таким чином суд документ прийняв і навіть відкрив провадження у цій справі.

"Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні", - йдеться в ухвалі.

Наразі вже призначили підготовче судове засідання, яке планується провести у серпні цього року.

До слова, справу в суді розглядатиме голова Волинського окружного адміністративного суду Олександр Лозовський. Суддя є родичем екс-підлеглої Рачкова.

Так, раніше чиновник був начальником юридичного управління міськради. У той час підлеглою Олександра Рачкова була Валентина Лозовська - дружина адвоката Павла Лозовського, який є братом голови Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського.

Коли Олександр Рачков був начальником юридичного управління, Валентина Лозовська працювала у цьому ж управлінні головним спеціалістом, юристом відділу правового забезпечення діяльності виконавчих органів та правової експертизи.

Нагадаємо, трьох посадовців міської ради, в тому числі заступника мера Олександра Рачкова спіймали на хабарі. Чиновники обіцяли узаконити та зареєструвати право власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку за 17 тисяч доларів. Того дня вони отримали черговий транш - 7 тисяч доларів.

Тоді, 26-го травня, Олександр Рачков написав заяву на звільнення з посади заступника луцького міського голови, а також заявив про вихід з політичної партії "Батьківщина". Пізніше, 30-го травня, під час сесії 25 депутатів проголосували "за" звільнення Рачкова з посади заступника.

Однак згодом екс-заступник змінив риторику та подав позов до суду, аби поновитися на посаді. Окрім того, Олександр Рачков продовжує керувати Луцькою районною організацією "Батьківщина".

Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що, переляк пройшов, і Рачков, як і його шефиня Юлька, відкинувся після терміну в лікарні ?..
Відповісти
з рачкова такий юрист, як з гімна куля. КАСУ не знає, написав заяву на звільнення, а потім оскаржує рішення про звільнення. КЛОУН
Відповісти
оце требана суд прийти громадою. І його і міськраду і зкомпрементованого голову суду закликати до корита
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні