На Волині суд повернув майно контрабандистам, - ЗМІ

4
14
На Волині суд повернув майно контрабандистам, - ЗМІ
В апеляційному суді скасували рішення про арешт партії контрабанди на 200 тисяч доларів.

У четвер, 2 серпня голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк скасував рішення Луцького міськрайонного суду про накладення арешту на вилучену партію контрабанди (200 тисяч доларів), що була затримана співробітниками СБУ у червні цього року біля пункту пропуску «Ягодин», - пише «Волинь Online».

Згідно з повідомленням на офіційному сайті СБУ, «правоохоронці зупинили вантажний автомобіль поблизу кордону, який за документами ввіз «конструкцію будівельну збірну з чорних металів (вживана теплиця)», за 36 тисяч гривень.

Виявилось, під час перевірки у фурі знайшли автомобільні запчастини загальною вартістю майже 200 тисяч доларів США. Митні платежі, які повинні були бути сплачені до державного бюджету, становлять приблизно сорок тисяч американських доларів.

Однак дороговартісний вантаж у зоні митного контролю «перетворився» у б/у теплицю вартістю лише 36,406 тисячі гривень, за яку сплатили меншу суму мита.

Після виїзду з пункту пропуску, вантажівку затримали правоохоронці. Луцький міськрайонний суд наклав арешт на вантаж та автомобіль.

Рішення оскаржили в апеляційному суді. Сторона захисту стверджувала, що вилучені автозапчастини не перетинали державний кордон, а були завантажені після того, як авто вʼїхало в Україну.

Проте, зазначені аргументи вважають безпідставними, оскільки вантажівка вʼїхала в Україну о 14:45, а вже о 15:00 вантажівку затримали правоохоронці. За словами сторони захисту, вивантажити 1 тонну металічної конструкції (теплицю) та завантажити 15 тон автозапчастин за цей час неможливо.

Зрештою, голова Апеляційного суду Петро Філюк не врахував наведених аргументів і не лише скасував рішення суду першої інстанції, а й повернув усе вилучене майно його «власникам».

Як стверджує видання, у результаті цього, державний бюджет України недоотримає понад мільйон гривень митних платежів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Петрику філюку медальку за мужність з якою він ...... ложив на закони.
Відповісти
Справедливість перемогла! І однаково хто і скільки за це заплатив! А кіпішують лише ледарі та, що те саме, державні рАбАцЯгІ, які живуть за рахунок хто трудиться!
Відсмокчіть пацюкі кінчені, йдіть трудитись, а не заглядувати у чужі кишені!
Відповісти
Лікуйся, скоро згориш від злості.
Відповісти
Ти злий бо немічний ледацюга!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні