«В Україні існує розрив між державою і суспільством. Ми його подолаємо», – Роман Безсмертний*

0
7
«В Україні існує розрив між державою і суспільством. Ми його подолаємо», – Роман Безсмертний*
Відомий політик і майбутній кандидат у президенти Роман Безсмертний провів 5 вересня в Луцьку зустріч-дискусію «Якої ми хочемо України», де обговорювалися актуальні питання життя держави. В дискусії взяли участь представники волинської науки та освіти, бізнесу, громадські діячі, експерти та журналісти.



У січні 2018 року в одному з інтерв’ю Роман Безсмертний заявив: «Я стомився підносити патрони тим, хто не вміє стріляти». Це стало виходом державного управлінця та дипломата у сферу публічної політики. У травні цього року він повідомив, що має намір балотуватися в Президенти України. Зустрічі-дискусії «Якої ми хочемо України» стали тією відкритою дискусійною платформою, де спільними зусиллями українців створюється концепція розвитку держави, яка стане основою президентської стратегії.



У ролі спікерів в зустрічі також взяли участь доктор історичних наук Анатолій Шваб та колишній головний архітектор Луцька і екс-головний будівельник Волині Юрій Казмірук.

Роман Безсмертний наголосив на винятковій ролі жителів Волині і Луцька зокрема в українській історії – від часів Київської Русі і Великого князівства Литовського до визвольних змагань ХХ сторіччя і у війні на Сході. Саме тому думка волинян щодо того, яким має бути майбутнє України, має надзвичайно важливе значення.



Політик вважає, що Україні потрібен інший Президент, уряд, інша система формування влади. Більше того – Україні потрібна інша система цінностей як таких. «Поняття «новий» чи «старий» - це просто гра слів. Я кажу про принципову іншість підходів і поглядів з точки зору цінностей. Ми говоримо про глибоке інституційне перезаснування держави», - переконаний Роман Безсмертний.

Розпочинаючи дискусію, Юрій Казмірук згадав вислів, який, на жаль, точно відображає стан речей у країні: «Я дуже люблю Україну, але ненавиджу таку державу».

Анатолій Шваб зауважив: «Ми ніколи не були настільки відірвані від впливу Росії, як сьогодні. Це дає шанс Україні, якого не було щонайменше протягом останніх 300 років».



Роман Безсмертний переконаний, що зараз існує колосальний розрив між державою і суспільством. Відображенням цього розриву є поточні настрої українців, які описуються фразами «Держави забагато там, де її не повинно бути, і замало там, де вона має бути» або «Київ нас не чує». Такий розрив становить небезпеку для самого існування України, і тому головним завданням для наступного президента стає перезаснування держави на іншому ціннісному фундаменті.

Загалом в ході зустрічі було виділено три великих проблемних блоки, які найбільше турбують українців. Це війна і безпека, проблема корупції, економіка та соціальна сфера.





Найбільш гарячою стала тема війни та безпеки в країні. Безсмертний переконаний, що для вирішення конфлікту передусім потрібна сильна боєздатна армія. А ще однією складовою має стати прямий діалог із Кремлем, без посередників і контактних груп. Також політик закликає вести роботу з тими мирними українцями, які зараз по суті є заручниками на окупованих територіях. Їхня участь буде надзвичайно важливою під час реінтеграції Донбасу.

На завершення дискусії спікери та модератор підсумували усе сказане та дали короткі відповіді на запитання «Якої ми хочемо України?».
Анатолій Шваб: «Справедливої, багатої і щасливої».
Юрій Казмірук: «Держави такої, якою сьогодні вона не є. Повністю протилежної».
Роман Безсмертний: «Україна для мене – це вільна людина і сильна держава».







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні