Як лучани ставляться до святкування Хеловіну. ВІДЕО

2
-3
Як лучани ставляться до святкування Хеловіну. ВІДЕО
Напередодні Хеловіну лучани розповіли, як вони ставляться до такого свята та чи варто його святкувати взагалі.

Традиція святкування Хеловіну виникла понад дві тисячі років тому і походить від стародавнього кельтського свята жнив та дня мертвих. Саме тому основними кольорами є чорний як символ смерті і темряви ночі та помаранчевий як символ збору урожаю в році, що минає, йдеться у сюжеті "Сфери-ТВ".

Нині Хеловін користується великою популярністю не лише у Великій Британії, але й в Україні, та все ж погляди людей на таке незвичайне свято різняться.

Зокрема православна церква проти Хеловіну, мовляв, це пропаганда нечистої сили і це не те свято, традиції якого варто переймати.

«Виходить так, що це просто свято нечистої сили. І шкода, що зараз воно не просто набуває популярності, а проявляються вже елементи певного нав’язування. І в школах починають проводити з цього приводу якісь заходи, і в різних розважальних закладах, що, на думку церкви, є неприйнятно. Загравання з нечистою силою не проходить безслідно. Навіть якщо людина вважає, що це невинне свято з переодяганням, маскарад», – розповів протоієрей УПЦ КП Віталій Собко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це поклоніння дияволу», – владика Михаїл про святкування Хеловіну

Молоді люди все ж підтримують святкування Хеловіну, адже це щось нове, цікаве та незвичне.

До слова, так звана вікканська жриця Олена Кузьмич розповіла, що суть закордонного свята не до кінця розуміють, і насправді цей день – зовсім не свято нечисті.

За її словами, у маскараді нічого жахливого немає, адже на популярне релігійне свято Різдво теж переодягаються в нечисту силу, та це такого ажіотажу не викликає, мовляв, всі рамки лише в голові. Та й власне Хеловін не стільки привід для вечірок та маскарадів, як день пам’яті померлих, коли варто полистати старі альбоми і згадати родичів, котрих вже немає в цьому світі.

Старше покоління нині відійшло від стандартів, що Хелловін – це зло. Хоча літні люди не вважають це свято вартим великої уваги, та й особливого спротиву щодо нетипових святкувань не висловлюють.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А потім мечеть біля собору поставлять - і також «особливий супротив не висловлять»...
Відповісти
Ми що папуги?не все що прийшло,"з відти"потрібно переймати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні