У волинських газетах побільшало інформації про кандидатів у президенти

3
2
У волинських газетах побільшало інформації про кандидатів у президенти
У друкованих волинських виданнях обласного та районного рівнів впродовж вересня-листопада 2018 року систематично з’являлись публікації позитивного змісту про потенційних кандидатів на посаду президента.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Спостерігачі ОПОРИ протягом осені 2018 року зафіксували десятки іміджевих публікацій про потенційних кандидатів у президенти. Найчастіше згадують Вадима Рабіновича, Олега Ляшка та Юлію Тимошенко.

У місцевих виданнях найбільше публікацій про потенційного кандидата у президенти Вадима Рабіновича («За життя»). На сторінках видань він згадувався протягом осені більше 10 разів.

У районній газеті «Шацький край» з’являлися публікації про потенційного кандидата під назвами: «Щоб розділити народ, перед виборами політики знову згадують мовне питання» (у випуску за 22 вересня), «Я з великим оптимізмом дивлюся на майбутнє України, тому і пішов у політику» (випуск за 29 вересня). Інформаційний матеріал під назвою: «Уряд, піднявши ціни на газ, також розорить народ, а не зробить його сильнішим»!», який може містити ознаки прихованої політичної реклами, було опубліковано у газеті «Ратнівщина» за 28 вересня 2018 року. Цю статтю опублікували у рубриці «Думка експерта». Окрім того, газета «Вісті Ковельщини» без жодного маркування розмістила матеріал про Рабіновича: «Вадим Рабінович: Бюджет 2019 – це річний план розграбування України!» у випуску за 1 листопада.

У друкованій пресі протягом трьох місяців близько 10 разів пиcали про Олега Ляшка. Так, одна з публікацій про лідера Радикальної партії Олега Ляшка з’явилася у рубриці «Офіційно» на сторінках газети «Селянське життя» за 28 жовтня під назвою: «Олег Ляшко вимагає від влади прозвітувати про тарифи». Любомльська районна газета «Наше життя» у випуску за 2 листопада також розмістила матеріал, що може містити ознаки реклами, без жодного маркування. Йдеться про публікацію «Ляшко: Поки в людей батареї холодні, чиновники не повинні сидіти в теплі».У випуску газети «Ратнівщина» за 9 листопада у рубриці «Тарифи» з’явилася публікація: «Олег Ляшко вимагає від влади скасувати захмарні ціни на газ та опалення».

15 листопада у газеті «Горохівський вісник» у рубриці «Офіційно» було розміщено публікацію: «Олег Ляшко: Не дамо владі знущатися над людьми холодом!». Нововолинська міська газета «Наше місто» у листопаді двічі публікувала матеріали про Олега Ляшка.
Зокрема, у випуску за 8 листопада розмістили статтю: «Олег Ляшко: Тариф на газ та опалення – під мораторій!» у рубриці «Політика».

У випуску за 15 листопада на першій шпальті розмістили анонс телевізійного патруля «Час справедливості» з фотографією Олега Ляшка, який спілкується із жінкою похилого віку. Ідентичний анонс у випуску за 22 листопада розмістили також у газеті «Вісті Ковельщини». Упродовж двох місяців різні друковані видання розмістили щонайменше 8 публікацій зі згадкою Ляшка.

Публікації з позитивними згадками про Юлію Тимошенко виявлено на сторінках районних газет: «Нове життя», «Колос», «Нова доба», «Полісся» та «Народне слово». Матеріал про лідерку ВО «Батьківщина» з’явився на шпальтах любешівської районної газети «Нове життя» у випуску від 25 жовтня. Публікацію із назвою: «Цей злочин нікому не зійде із рук: заява Тимошенко про підвищення ціни на газ» розмістили у рубриці «Із перших уст».

Іваничівська районна газета «Колос» у випуску за 8 листопада у рубриці «Гаряча тема» розмістила публікацію «Тимошенко знає, як навести лад у країні та зупини війну». Про цього потенційного кандидата написала й маневицька районна газета «Нова доба» –
публікація «Стратегія миру від Тимошенко – реальна та здатна перенести перемогу Україні» у випуску за 8 листопада. Інформаційний матеріал під назвою «Люди покладаються на Тимошенко у питанні зниження тарифів» з’явилася у рубриці «Гаряча тема» в газеті «Полісся». У випуску турійської районної газети «Народне слово» від 22 листопада розмістили матеріал «Соціологія довела – Тимошенко об’єднує Україну». Протягом осені волинські друковані видання розмістили щонайменше 6 публікацій про цього потенційного кандидата.

Про чинного Президента України Петра Порошенка друковані ЗМІ писали як мінімумум двічі – 22 листопада у рубриці «Актуально» турійської районної газети «Народне слово» з’явилася публікація «Консолідація заради розвитку». Таку ж інформацію розмістили у газеті «Горохівський вісник» у випуску за 22 листопада.

Нововолинська міська газета «Наше місто» від 18 жовтня розмістила публікацію, яка може містити ознаки прихованої політичної реклами на користь іншого потенційного кандидата – Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»). Публікація має назву «Анатолій Гриценко: Ми повинні дати бій корупції, яка буквально поглинула країну».

Нагадаємо, частина 5 статті 9 Закону України «Про рекламу» забороняє приховану рекламу. У частині 3 цієї ж статті йдеться, що інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертають увагу до конкретної особи чи товару або підтримують обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих осіб чи товару, є рекламою і повинен бути розміщений у рубриці «Реклама» чи «На правах реклами».

Виборчий процес розпочнеться лише 31 грудня цього року, тому такі матеріали не підпадають під дію Закону України «Про вибори Президента України».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- це просто БАРИГИ, бандити, злодії та вбивці!!! Їм усім потрібна ЛИШЕ ВЛАСНА НАЖИВА! Справжній Президент полодить свою голову на плаху, якщо не виконає обіцянки!
А ЧИ ГОТОВІ ЦІ тн. кандидати, перед усім українським Народом пообіцяти ЗБІЛЬШЕННЯ добробуту їх, а якщо ні, то наказати себе за брехню ВІДПОВІДНО!??
... Я готовий!
Відповісти
це Гумно а не кандидати
Відповісти
Це бандитські угрупування усі ці блоки начолі з кретинами це не партії. Вони представляють іннтереси окремих авантюристів. Ці вибори покажуть увесь їхній маразм, нарешті можливо українці зрозуміють що у нас на сьогодні повинно бути дві партії і вибір або на Захід в цивілізований світ або на Колиму будувати імперію москалям. Росія кинула усі сили гроші, ресурси це останній їх бій, показати що українці не здатні вибрати президента.
Виберемо того кого найбільше ненавидить Путін і уся Росія
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні