Споживання м’яса з антибіотиками призводить до ожиріння

0
1
Споживання м’яса з антибіотиками призводить до ожиріння
Чи може дієтичний продукт призводити до ожиріння? Якщо антибіотики стимулюють ріст тварин, тоді чому наш організм повинен реагувати по-іншому? Відповідь на ці питання ви знайдете у статті.

Якщо ці медикаменти впливають на збільшення ваги цілого поголів’я тварин, логічно припустити, що на людей вони чинять такий же вплив. Фермери дають антибіотики тваринам не тільки для запобігання хвороб, а й для стимулювання їх росту. Ліки стимулюють апетит і тварини набирають вагу стрімко. Так зменшується кількість часу, необхідного для повного дозрівання. Ця практика почалася в 1950-х роках, коли скотарі виявили, що велика рогата худоба, яка пройшла лікування від інфекцій, набрала вагу. До 1970-х років додавати антибіотики в корми для худоби стало усталеною практикою.

Проте, така практика дала дві основні проблеми, пов’язані зі здоров’ям людини. Однією з них є розвиток стійкості до антибіотиків. Друга проблема — зростаючі підозри вчених в тому, що антибіотики, які містяться в м’ясі, можуть впливати на людей так само, як і на тварин, тобто сприяти проблемі зайвої ваги та ожиріння. Ця тривожна гіпотеза припускає, що антибіотики в їжі вбивають флору кишківника і порушують баланс мікроорганізмів. Цей дисбаланс змінює спосіб перетравлення їжі.

Ось цитата з журналу про здорове харчування Каліфорнійського університету Berkeley Wellness:

«Різні види бактерій у вашому кишківнику допомагають тілу споживати калорії з їжі. Якщо у вас дисбаланс бактерій — занадто багато бактерій, які переводять їжу в енергію — ви можете поглинати більше калорій з тієї ж кількості їжі ».

Дослідники тільки починають розуміти вплив мікрофлори на організм людини. Один цікавий випадок трансплантації фекальної мікробіоти призвів до того, що раніше худий чоловік почав страждати на ожиріння після лікування. Це пов’язано з тим, що введена в організм мікрофлора надійшла від донора з ожирінням.

Думка про те, що збільшення ваги пов’язане з антибіотиками, випливає з того факту, що епідемія ожиріння посилилася за останні 20 років — так само, як і розвиток тваринництва. Звичайно, є й інші фактори, що впливають на збільшення ваги, наприклад, нездорова їжа та малорухливий спосіб життя.

За словами Джеймса Хембліна, які він написав у книзі «Атлантика», уявлення про дієту не були досконалі в середині двадцятого століття:

«Навіть те, що їли американці в 50-х роках, було більш доцільно, ніж зараз — білий хліб, американський сир, хот-доги та тушковане м’ясо були основними харчовими продуктами. «А тепер у середньостатистичного американця є членство в тренажерному залі».

Доктор Лі Райлі, який детально вивчив зв’язок між антибіотиками й ожирінням, вказав на ту ж дивну тенденцію ожиріння в журналі Berkeley Wellness:

«Наш раціон і спосіб життя, безумовно, є однією з причин ожиріння. Те, що сьогодні ми споживаємо більше калорій, ніж у минулому — це факт. Сьогодні в США продовольчі постачання забезпечують близько 3900 калорій на людину на день, в той час як на початку 90-х років цей показник був 3400 калорій. Проте, проблема ожиріння розвивалася дуже повільно до середини 1970-х років, а потім просто підірвала світ. Що ж змінилося? Рівень антибіотиків у нашій їжі та воді »

Тому ми повинні бути глибоко стурбовані тим, що в м’ясі сьогодні міститься така кількість антибіотиків. У 2015 році Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США заявило, що використання антибіотиків у тваринництві США збільшилася майже до 15 тис. кг лише за рік.

США не єдина країна, яка зловживає антибіотиками. Згідно з графіком в «огляді стійкості до протимікробних препаратів», Португалія, Угорщина, Італія, Іспанія і Кіпр використовують ще більше антибіотиків, ніж США, виходячи з кількості міліграмів, куплених на кілограм вирощеної худоби. Яке розв’язання проблеми? Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США попросило представників м’ясної промисловості відмовитися від використання антибіотиків добровільно, в той час як канадський уряд прийняв більш радикальний підхід, вимагаючи ввести ветеринарні рецепти до кінця цього року.

Дехто вважає, що законодавство допомогло б, якщо б змогло обійти дві найвпливовіші лобістські групи в США — м’ясну і фармацевтичну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні