У Володимирі біля історичних валів родина мера хоче звести багатоповерхівку: активісти організовують протест

1
-1
У Володимирі біля історичних валів родина мера хоче звести багатоповерхівку: активісти організовують протест
У Володимирі-Волинському родина міського голови Петра Саганюка хоче збудувати багатоповерхівку біля пам’ятки археології національного значення «Городище «Вали». У проекті рішення про відведення земельних ділянок, розміщеному на сайті міськради, відсутні два пункти, які є в документах, що роздали депутатам. У них – пропозиція змінити цільове призначення двох земельних ділянок – на вулиці Соборній, 9 та Соборній 9-с – із будівництва житлового будинку на зведення багатоповерхівки. В обидвох пунктах земельні ділянки хочуть змінити для громадянки Саганюк Анни Степанівни.

Ймовірне підроблення документів помітив громадський активіст Тарас Сватко. Він же закликав городян протистояти ухваленню незаконного рішення на черговій сесії міськради 26 лютого і надіслав у міськраду повідомлення про проведення цього дня мирного зібрання під мерією.

«Маємо згуртуватись проти свавілля і порушення чинного законодавства працівниками Володимир-Волинської міської ради!» – пише Тарас Сватко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Активіст зазначає, що 26.02.2019 року відбудеться чергова сесія Володимир-Волинської міської ради.

«На сайті ради, як того вимагає закон, публікуються проекти рішень, що виносяться на розгляд, – пише мешканець Володимира-Волинського. – Не вперше таку вимогу закону працівники ради порушують і, зловживаючи службовим становищем, здійснюють підроблення документів».

На сайті міської ради розміщено проект рішення за номером 18 «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок і передачу у власність, в оренду». За словами громадського активіста, опублікований проект рішення кардинально відрізняється від того, який роздано депутатам для ознайомлення і який буде виноситись на голосування ради.

Для порівняння він опублікував скріншоти одного і того ж проекту рішення.

«У проекті, що надано для вивчення депутатам, суттєво відрізняється перелік земельних ділянок і прізвищ власників від проекту опублікованого на сайті», – пише Тарас Сватко.

Він конкеретизує: «Одним із пунктів є зміна цільового призначення земельної ділянки по вулиці Соборній, 9 та Соборності, 9-с із будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд/ будівництва та обслуговування стоянки на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку!»

Громадський активіст пояснює, що згадані земельні ділянки розміщені впритул до пам’ятки археології національного значення «Городище «Вали». Їх хочуть відвести під зведення багатоповерхівки громадянці Саганюк Анні Степанівні.

«Вже не перший рік сім’я Саганюків намагається всупереч вимог закону та громади побудувати впритул до валів багатоповерховий будинок», – пише Тарас Сватко.

Нагадаємо, проти спроб забудувати історичний центр міста у Володимирі-Волинському місцеві активісти виступили ще в 2016-му – на початку 2017 року. Але завдяки активним діям громади схему із зміною цільового призначення на будівництво багатоповерхівки провернути не вдалося, і це питання зняли з розгляду міськради.

Також нагадаємо, що нині на Валах проводять археологічні дослідження, на що виділено майже 120 тисяч гривень бюджетних коштів.

Тарас Сватко стверджує, що громада повинна поставити крапку у цьому питанні. Він вважає, що «надіятись на голосування депутатів не потрібно, бо часто їхні рішення розбігаються з інтересами громади».

Тому громадський активіст надіслав на адресу міського голови повідомлення про проведення мирного зібрання 26.02.2019 року о 10.00 на вул. Данила Галицького, 5, де розташована будівля міськради.

Проект рішення, розміщений на сайті міськради
Проект рішення, розміщений на сайті міськради
Той же проект рішення, який роздали депутатам. 4 і 5 пункти кардинально відрізняються
Той же проект рішення, який роздали депутатам. 4 і 5 пункти кардинально відрізняються

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А склеп вони не хочуть звести?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні