Ексначальника Волинської митниці хотіли взяти під домашній арешт

1
2
Ексначальника Волинської митниці хотіли взяти під домашній арешт
Шевченківський районний суд міста Києва не дав згоди посадити під домашній ексначальника Волинської митниці Віктора Кривіцького.

Про це написав у фейсбуці адвокат Віктора Кривіцького – Артур Мартиросян.

«Сьогодні, 26.07.2019 року, відбувся, анонсований прокурором Київської області Киричуком М.Ю., розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Кривіцькому В.Б. На жаль, Киричук М.Ю. особисто не з’явився на розгляд клопотання прокуратури, а прислав процесуального прокурора. Можливо, якби Киричук М.Ю. особисто підтримував позицію обвинувачення, то було б інше рішення, проте ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва відмовлено в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу Кривіцькому В.Б., що означає незаконність оголошення мого клієнта в розшук», – пише адвокат.

Артур Мартиросян опублікував ухвалу суду. В ухвалі, зокрема, зазначено, що протягом п'яти діб на неї можна подати апеляційну скаргу.



Нагадаємо, прокурор Київської області Максим Киричук, який раніше був прокурором Волині, 11 липня відрапортував про завершення досудового розслідування стосовно начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького, а також двох його підлеглих інспекторів митниці, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Враховуючи, що ексначальник Волинської митниці на виклик не з’явився та місцезнаходження не відоме, його оголошено в розшук.

Згодом Віктор Кривіцький відповів у соцмережі, що він в Україні і ні від кого не ховається, крім того, рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення містяться у відомостях ЄРДР досудових розслідувань.

Довідково.

У 2017 році Волинську митницю ДФС очолював Віктор Кривіцький. Його призначили виконувачем обов'язків начальника у жовтні 2016 року.

17 серпня 2017 року Віктора Кривіцького затримали у Ковелі працівники Волинської прокуратури за ч. 3 ст 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Згодом Кривіцького випустили під особисте зобов'язання. Тоді Кривіцький стверджував, що його арешт – це цілеспрямовані дії Генпрокуратури на чолі з Юрієм Луценком, метою яких є посунути його з посади і посадити на це місце свою людину – начальника митного поста «Луцьк» Олександра Щуцького. Той, зі слів головного митника Волині, є другом сина Луценка.

У липні 2018 року Віктора Кривіцького призначили в.о. заступника голови ДФС.

Також нагадаємо, що нинішній прокурор Київської області Максим Киричук з 16 липня 2016 року до 20 липня 2018 року працював прокурором Волинської області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей начальник повинен вже давно бути на нарах .і доречі ти судді які його відпустили також.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні