«Стиснула геніталії у кулаку»: волинський священник розповів, за що вдарив жінку

0
14
«Стиснула геніталії у кулаку»: волинський священник розповів, за що вдарив жінку
Історія священника, який отримав умовний термін за побиття двох жінок у березні цього року, отримала несподіване продовження. Як з’ясувалося, неприязні стосунки, що стали причиною побоїв, за які отець Сергій із Рованців постав перед судом, мали довгу історію.

Нагадаємо, у березні 2019 року Луцький міськрайонний суд визнав винним та призначив один рік умовного покарання отцю Сергію, який побив дружину свого рідного брата й сестру.

У березні 2020 року спливає термін умовного покарання, яке призначили отцю Сергію за побої. Та він розповідає, що жертва нападу – сестра рідного брата Аліна – робить все можливе, аби порушити проти нього ще одну справу і таки відправити за ґрати. Знаючи всі обставини і передумови конфлікту, поліція вже не спішить їхати на численні виклики заявників, які тепер намагаються довести, що священник погрожує їх вбити.

Виявляється, за скандальним побиттям священником жінок у храмі стоїть банальний давній родинний конфлікт через поділ майна.

Отець Сергій розповів «Волинь24», що його рідний брат у минулому – також священник. Втім, його позбавили сану за «аморальну поведінку». Свого часу саме отець Сергій вінчав молоду пару – свого брата та його дружину. Але після смерті матері священників розпочався конфлікт через поділ спадкового майна – житлового будинку, який збудував саме отець Сергій. Священник каже, його брат йому просто заздрив і усіляким способом прагнув відібрати не тільки будинок, а й церкву.

«Я більш пробивний і активний, а він спокійний. Тому часто мені заздрив», – каже отець Сергій.

Словесні конфлікти між отцем Сергієм та сім’єю його рідного брата були давно, і коли родичі зрозуміли, що священник не піддається на провокації, вирішили діяти більш зухвало. За словами отця Сергія, 27 жовтня 2018 року дружина його брата спровокувала власне побиття.

«Вона стиснула у кулаку мої геніталії. Я попереджав, що мені боляче, вона не відпускала, тоді я вдарив її», –ділиться подробицями того інциденту священник.

На думку отця Сергія, жінка навмисне провокувала побиття, аби проти нього відкрили кримінальне провадження і позбавили церковного сану. І якщо Луцький міськрайонний суд таки визнав священника винним і присудив умовний термін, то суд церковний вирішив, що отець не порушив Закону Божого, і від служби його не відсторонили. Мало того, в результаті бійки у храмі під час служіння сам отець Сергій отримав тілесні ушкодження паху і був змушений звертатися до лікаря.

Священник каже, що брат та його дружина на цьому не заспокоїлися і продовжують шукати способи для провокації, аби відібрати церкву і хату.

«Вони думали, що церква зареєстрована на мене, але це релігійна установа і належить релігійній громаді. Я не заробляю на церкві, всі залучені кошти йдуть на розвиток храму, та вони цього не розуміють», – каже священник.

Отець Сергій переконує, що люди у селі чудово розуміють ситуацію, а тому продовжують йти за ним, не піддаючись на провокації, які готують проти нього родичі. А ще каже, що колишні журналісти одного з волинських видань, які писали про побиття ним людей, зізналися, що то були замовні матеріали, і «замовив» його саме рідний брат.

Нещодавно у родинний конфлікт священника втягнули ще й його сусідів. Адже брат отця Сергія встановив у своєму подвір’ї камери. Нібито з метою безпеки. Насправді ж, каже священник, для того, щоб стежити за ним, усіляко провокувати і підловити на якійсь конфліктній ситуації, аби знову відкрити кримінальне провадження.

Та в поле зору встановленої камери потрапляє не тільки господарство отця Сергія, а й сусідні двори. Одна із сусідок священника підтвердила у коментарі «Волинь24», що була свідком численних словесних конфліктів між отцем Сергієм та його родичами.

«Це люди дивні. Не зрозуміло, що вони хочуть від отця Сергія. І чого це вони виставили камеру на моє подвір’я? Вони мають право стежити за своїм двором, але ж не за нашими вікнами і нашим приватним життям», – каже сусідка, яка просить не розкривати своє ім’я.

Жінка розповідає, що зверталася у поліцію з приводу встановленої камери. Там порадили поговорити з сусідами і попросити їх встановити камеру так, щоб у її поле зору не потрапляв чужий двір. Втім, жінка каже, що боїться йти з таким проханням до сусідів.

У свою чергу брат отця Сергія Роман відмовився прокоментувати ситуацію.

Передрук заборонено.

Роман КОЛЮХОВ ("Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні