--> Завжди непрохідний: невтішні результати постійного кандидата у Володимирі Миколи Юнака | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Завжди непрохідний: невтішні результати постійного кандидата у Володимирі Миколи Юнака

1
8
Завжди непрохідний: невтішні результати постійного кандидата у Володимирі Миколи Юнака
Вибори до Верховної Радина Волині закінчились, і їх результати практично повністю відповідають соціологічним опитуванням та прогнозам. Хоча є нюанси, на які варто звернути увагу.

Є вони і в 19-му окрузі, де перемога Ігоря Гузя була очікувана та логічна. Він провів рекламну кампанію потужніше, ніж першого разу, в основному завдяки високій активності у соціальних мережах та підтримці відомих людей округу.

Друге місце кандидата від партії «Слуга народу» теж доволі передбачуване. Оскільки рейтинги партії досі високі, та абсолютна відсутність Назара Мисковця в ході передвиборчої кампанії на окрузі не могла дати іншого результату.

Але варто звернути увагу на кандидатів, які зайняли відповідно 3-тє (8,30%) та 4-те (7,66%) місця. Адже кандидати, що їх отримали, є «рідними» для виборця цього округу. Це Микола Юнак та Василь Згоранець. Вони обидва набрали удвічі менше голосів, ніж володар другого місця (Згоранець відстав дещо більше).

При цьому Миколу Юнака знають абсолютно всі у Володимирі-Волинському та навколишніх ОТГ, відомий він і у Нововолинську. Благодійник, меценат, спортсмен, успішний підприємець (принаймні судячи з його рекламної кампанії), має таку ж підтримку в цілому окрузі, як і уродженець Черемошної Волі, що на Любомльщині, та відомий лише невеликій частині жителів Володимирщини, де зараз господарює і проживає, фермер та активіст Василь Згоранець!

Такий результат відомого і уже досвідченого політика Миколи Юнака відверто дивує. Лише за депутатським мандатом Верховної Ради він погнався вдруге. А ще ж були вибори на посаду міського голови Володимира-Волинського та декілька каденцій депутата міської ради, де головував чи в не найважливішій комісії – земельній.

Про серйозність намірів вибороти мандат депутата Верховної Ради та представляти 19-й округ свідчить куди ґрунтовніший підхід до передвиборчої кампанії порівняно з першою, у 2014 році.

Але ні офіційна сторінка зі всіма «фішками» – агітаційною рамкою на фото, ні пости про діяльність кандидата, ні навіть кольори та шрифти на рекламних фото та бордах, що збігались із партійними «Слуги народу» (а раптом, хтось подумає, що він від нього, від ЗЕ!, і докине голосок), ні жорстка сторінка у фейсбуці проти кандидата-лідера – «Гузьвам», не допомогла знизити рейтинг останнього чи підняти рівень довіри до Миколи Юнака.

При цьому скромний Згоранець із кількома публікаціями про те, що варто змінювати політику, та однією агітпалаткою впритул наблизився до Юнака!

Така статистика підтверджує, що Микола Юнак давно асоціюється не з новими обличчями, а старою системою, яка доживає останні дні. А його вперта наполегливість зайняти хоч якийсь державний пост чи посаду змушує навіть найвідданішого виборця у рідному для нього Володимирі задуматися над присутністю здорового глузду. І його рейтинг падає. Так, якщо у 2015 році за нього, як кандидата на посаду міського голови, проголосували 2957 жителів міста (21,6%), то 2019-го свої голоси віддали тільки 2372 мешканці (17,4%) Володимира. І це притім, що явка виборців була дещо вищою.

Можливо, така впертість може бути пов’язана із загартованим у бізнесі характері Миколи Петровича. Та швидше за все вона підтверджує чутки, що уже близько року ходять Володимиром, про фінансові проблеми у цього «успішного» аграрія. А тому будь-яка державна посада, що дозволяє оперувати чималими бюджетними коштами, може бути приводом для такої маніакальної наполегливості. Тому присутність його прізвища у виборчих бюлетенях на черговий виборах мера неминуча.

Та люди сьогодні сприймати такі ігри не готові. Що й доводять результати голосування.

Тож майбутньому кандидату на міського голову Володимира-Волинського варто добре подумати, як позиціонувати себе на наступних місцевих виборах. Адже тактика «хвали себе, принижуй інших» вже не працює.

Фото з відкритих джерел в інтернеті
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кличка Юнака - пінгвін. Придивіться, він фатально нагадує цю морську тварину.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні