На Волині крадія автомобілів хочуть запроторити у психлікарню

0
4
На Волині крадія автомобілів хочуть запроторити у психлікарню
Мешканця Львівщини, який викрадав автомобілі у Нововолинську, хочуть помістити у психлікарню.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Упродовж 2-3 жовтня 2019 року 22-річний чоловік незаконно заволодів автомобілями «ВАЗ 21013» та «ИЖ 412ИЗ» у шахтарському місті, завдавши їхнім власникам майнової шкоди.

В обох авто він розбив скло у дверцятах, заліз у салон, завів та поїхав у невідомому напрямку.

Згодом експерти з'ясували, що чоловік не усвідомлював свої дії та не мав можливості ними керувати внаслідок психічного захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

Довідково:

Згідно ч. 3 ст. 94 Кримінального кодексу України госпіталізація до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння потребує тримання у психіатричному закладі і лікування у примусовому порядку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні