Верховний суд визнав протизаконною відмову у страхуванні через інвалідність

0
-4
Верховний суд визнав протизаконною відмову у страхуванні через інвалідність
У Верховному суді розглянули справу щодо відмови ПрАТ СК АХА Страхування від видавання особі з інвалідністю полісу медичного туристичного страхування для тих, хто їде за кордон.

Це аргументували п. 4.4.2 Правил №019 добровільного страхування медичних витрат та п. 17.1.3 Договору добровільного страхування, яким встановлене відповідне обмеження для осіб з інвалідністю першої та другої груп,- пишуть "Факти".

Верховний суд визнав, що пункти зазначених документів є дискримінаційними, і зобов’язав відповідача змінити їх.

Спочатку у зазначеній справі суд першої інстанції задовольнив позов, але згодом його скасував апеляційний суд, оскільки не було звернення зі скаргою до Нацкомфінпослуг чи до відповідача.

Проте Верховний суд скасував рішення, ухвалене в апеляційному суді, визнавши його помилковим.

– Особа, яка вважає, що стосовно неї виникла дискримінація, має право звернутися зі скаргою безпосередньо до суду без обов’язкового звернення до інших уповноважених державних органів, – повідомили у суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні