Польщу та Ізраїль обурило вшанування Бандери в України

5
-8
Польщу та Ізраїль обурило вшанування Бандери в України
Посол Польщі Бартош Ціхоцкі й посол Ізраїлю Джоель Ліон зробили спільну заяву, в якій засудили вшанування в Україні історичних подій, "які потрібно раз і назавжди засудити".

Посли, зокрема, мають на увазі банер із зображенням Степана Бандери, який 1 січня, у день народження Бандери, з'явився на будівлі Київської міської державної адміністрації. Про це пише ВВС Україна.

Ідеться також і про рішення Львівської обласної ради профінансувати у 2020 році вшанування пам'яті одного із засновників Організації українських націоналістів Андрія Мельника, письменника та одного з ідеологів українського націоналізму Івана Липи і його сина Юрія Липи, яким закидають антисемітизм та антипольськість.

"З великим занепокоєнням та сумом ми зауважили, що представники влади різних рівнів України, у тому числі Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація й досі відзначають історичні події та їх постаті, які потрібно раз і назавжди засудити", - заявили посли.

Вони також наголосили:

"Ми, Посли Польщі та Ізраїлю, вважаємо, що вшановування людей, які активно пропагували етнічні чистки, є образою, та призводить до протилежного бажаному результату у боротьбі з антисемітизмом та процесі примирення наших Народів".

Пан Ціхоцкі та пан Ліон також висловили надію, що "Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація приєднаються до діалогу з метою пошуку правди".

Банер із зображенням лідера українських націоналістів вивісили на будівлі КМДА 1 січня.

Речниця мера Києва Віталія Кличка Оксана Зінов'єва пояснила у коментарі ВВС News Україна, що жодних офіційних розпоряджень посадовці КМДА з цього приводу не видавали.

Депутати "Свободи" вивісили банер з власної ініціативи, додала вона.

"На портрет Степана Бандери на Київраді можна дивитися безкінечно довго", - написав у Facebook депутат Київради, керівник фракції партії "Свобода" Юрій Сиротюк.

Того ж дня у Києві пройшла щорічна смолоскипна хода з нагоди 111-річчя з дня народження Степана Бандери, у якій взяли участь понад тисяча людей.

Серед її учасників, зокрема, були представники партії "Свобода", "Конгресу українських націоналістів" і "Правого сектора".

Степан Бандера був лідером і одним з організаторів українського націоналістичного руху на Західній Україні.

З 1940 року він очолив Організацію українських націоналістів. Під час Другої світової війни кілька років провів у німецькому концтаборі.

Його вбив у 1959 році у західнонімецькому Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський.

В українському Інституті національної пам'яті наполягають, що Степан Бандера, як і Роман Шухевич, боролися за незалежність України та не можуть вважатися пособниками нацистів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не маю поняття, кого вшановують Польща та Ізраїль - про це навіть не повідомляється.. розкажіть про своїх патріотів..
Відповісти
Клавдіє! А щож вони можуть розповісти? Їх герої - відкриваєте старий заповіт - і просто волосся стає дибки. Хто герой? Абрам - що не знав під якого фараона підкласти свою жінку заради зиску? Мойсей - влаштувавший геноцид власного народу в пустелі? Психопат і садист Давид - знищивший тисячі невинних душ тільки за те, що не були євреями? Чи Ілія - пророк, власноруч зарізавший понад тисячу народу, бо не тому богу поклонялися? І це я перечислив тільки тих, чиї імена менш-більш на слуху. Хто зацікавиться, хай сам ознайомиться з «подвигами» Маккавеїв, Юдіфів, Навинів та шльондри Раав. Книга «Левіт» - це просто практичний посібник, як оббирати прихожан. Тому і не дивує поведінка натаньяшихи в аеропорту, та «художества» її муженька щодо арабів свого часу. Здається народ, що начебто переніс такі репресії та гоніння - як ніхто інший повинен знати цінність добросусідства та любові. Але ж ні - нацисти є нацисти.
Щодо поляків - як мій прадід мав ставитись до поляків, якщо вчитель в школі казав бабі - «ти єстем курва українська, по цо тєбє школєніє (навчання)?» і українців вчили лише до третього класу - щоб знали підпис поставити та арифметики в межах додати/відняти. Рабам наука нідочого.
Тому хай пенздлюють ті посли в ср@ку і приборкують власних фашистів і не лізуть в наші справи
Відповісти
А коли євреї приїжджають в Україну щоб вшанувати свого цадика і влаштовують тут свій шабаш,то їм ніхто не забороняє їхні традиції!А як українці вшановують своїх національних героїв,то євреї вереск підняли,про поляків взагалі нехочу даже нагадувати що вони витворяли на теренах західної України.Наголошую, це наші герої,ми їх іншим державам не нав'язуємо,але ніяке падло не буде нам вказувати кого нам вшановувати на нашій Богом даній землі!!!Слава Україні!!!
Відповісти
Основними снтисемітами є самі євреі, що носяться з нацистською ідеєю «богообраності». Виставляючи себе жертвами де тільки можна - узурпували другу світову війну. Був тільки холокост - а інше тільки фон. Ні Сталінграду, ні Бреста, ні Кортелісів. Тільки анна франк та подібні історії. «Милостиво» дозволили когось назвати «праведником». І робиться це навмисно, щоб розділеність в суспільстві була завжди. Не дають повною мірою євреям стати українцями, а нас підштовхують до відторгнення євреів. Ось і вся мова. А полякам взагалі - стулити писка і низько кланятись - ще живі свідки «великої польщі». І відношення поляків до нас
Відповісти
Може, ще Лаврова з Пуйлом запитаємо, як вони ставляться до цієї події?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні