З'явилися перші висновки Ірану щодо катастрофи українського літака

1
1
З'явилися перші висновки Ірану щодо катастрофи українського літака
Іранські спеціалісти стведжують, що літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який розбився 8 січня поблизу Тегерану, загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт.

Про це йдеться в попередньому звіті Організації цивільної авіації Ірану, повідомляє Громадське.

Алі Абедзаде, керівник іранського Національного управління авіації, зазначив, що знайдені після авіакатастрофи реєстратори польотів (чорні скриньки) передали слідчому з аварій, а решту частин літака зібрали та перевезли до безпечного місця. Зазначається, що чорні скриньки, що містять записи польоту (FDR) та записи з кабіни літака (CVR), були пошкоджені внаслідок аварії та пожежі, тому частина записів втрачена.

Описуючи умови польоту літака, керівник іранського Національного управління авіації заявив: «Літак спочатку підіймається на висоту 8000 футів (майже 2500 м — ред.), а потім інформація про літак зникає з екрана радарів, і літак стикається з землею і руйнується.

Пілот не надсилав жодних радіоповідомлень щодо незвичних обставин. Згідно з повідомленнями очевидців (люди на землі та на висотних польотних екіпажах, які спостерігали та повідомляли про інцидент), вогонь огорнув літак ще в повітрі, а після того, як літак зіткнувся із землею, стався вибух».

В організації вважають, що сильний вибух при падінні стався через те, що він був повністю заправлений паливом.

За словами Абедзаде, траєкторія руху літака вказує на те, що літак спочатку прямував на захід, а після проблеми повертав праворуч і на момент катастрофи повертався назад до аеропорту.

Тіла та останки жертвами трагедії транспортували під наглядом судових органів для формальності ідентифікації та передачі. Також вказано, що після катастрофи Іран направив повідомлення Україні як країні, якій належить літак, Сполученим Штатам як виробнику, Швеції та Канаді як країнам, громадяни яких були в літаку.

Нагадаємо, літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана.

На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинянка була на борту літака, який розбився в Ірані.

За даними міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, серед загиблих також було 82 громадяни Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.
Іран самостійно вивчатиме чорні скриньки літака МАУ, але українські експерти зможуть слідкувати за цим процесом.

Західні спецслужби вважають попередньою причиною катастрофи Boeing-737-800 української компанії МАУ в Ірані технічну несправність.
У МАУ заявили, що літак Boeing 737-800, який зазнав аварії, отримали у 2016 році (загальний вік авіасудна — 3,5 року). Останнє планове технічне обслуговування, за даними МАУ, відбувся 6 січня 2020 року.

В авіакомпанії запевняють, що судно було справне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Іран не визнає, що літак був підірваний їх війсковими. І буде все робити, щоб знищити докази. І доказ тому є пошкодженні чорні скриньки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні